Premijer liga

Košarkaši Adria Oil Škrljeva se vratili na pobjednički kolosijek, Zeleni u potpunosti nadigrali Alkar u Sinju

Luka Medak

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Momčad Damira Rajkovića utakmicu je prelomila u trećoj četvrtini, kada su na krilima Barnjaka i Marinellija udvostručili prednost od plus devet s poluvremena te se do kraja više nisu osvrtali.



SINJ Utakmica 5. kola HT Premijer lige: Alkar – Adria Oil Škrljevo 79:98 (19:24, 22:26, 14:23, 24:25). GŠD Ivica Glavan-Ićo. Suci: Vulić, Roglić, Hordov.


ALKAR: B. Jurela 2, I. Jurela, Talaja, Mastelić 2, Gizdavčić 15 (3-3), Collins 4, Šarić 22 (3-6), Tomašević 10, Vučić 5, Došen 9 (5-6), Jukić, Gilbert 10 (4-6).


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Stojanović 2, Adway 11, Hortman 4, Jelenković 10 (1-1), Vucić, Barnjak 22 (4-4), Rajčić 5, Marinelli 20 (3-4), Šajin 9 (1-2), Vrgoč 15 (2-2).




Košarkaši Adria Oil Škrljeva isprali su gorak okus iz prošlog kola i u potpunosti nadigrali posljednjeplasirani Alkar u Sinju, čime su se vratili na pobjednički kolosijek. Momčad Damira Rajkovića utakmicu je prelomila u trećoj četvrtini, kada su na krilima Barnjaka i Marinellija udvostručili prednost od plus devet s poluvremena te se do kraja više nisu osvrtali.


Škrljevčani su u utakmicu ušli dosta nervozno. Slabija obrana u prošlom kolu protiv Šibenke očito je ostavila traga i ovaj put su na toj strani terena bili previše agresivni, zbog čega su ušli u bonus već nakon samo četiri minute igre. Osim toga, problem je opet bio i u branjenju napadačkog skoka Alkara, koji je iskoristio sve spomenuto i serijom 7:0 poveo 15:9. Ipak, nakon minute odmora i jezikove juhe Damira Rajkovića Škrljevčani se ekspresno vraćaju u egal na 15:15, a zatim prelaze i u vodstvo od pet poena, koje su i zadržali do kraja perioda.


U drugoj četvrtini momčadi su uglavnom izmjenjivale koševe, ali serija 0:6 Adria Oil Škrljeva četiri minute prije kraja dovela ih je na prvu dvoznamenkastu prednost u utakmici (32:42). Reagirao je trener Sinjana minutom odmora, ali nisu uspjeli previše smanjiti zaostatak i na poluvrijeme se otišlo s plus devet gostiju (41:50).


U nastavku su Škrljevčani nastavili gdje su stali i vrlo brzo povećali prednost na 13 poena (44:57), ali nekoliko nesmotrenih prekršaja Zelenih vratilo je domaće u igru, koji su opet došli na jednoznamenkasti zaostatak. No, bliže od devet poena nisu uspjeli doći. Gostima se otvorio šut i vrlo brzo su tricama Barnjaka, Marinellija i Jelenkovića otišli na najvećih 18 poena prednosti, s koliko su i zaključili treću četvrtinu (55:73).


U posljednjoj dionici Alkar je krenuo u zadnji, očajnički pokušaj da dovede utakmicu u neizvjesnost, ali bliže od 10 poena zaostatka nisu uspjeli doći te su Škrljevčani upisali rutinsku pobjedu.


No, za Zelene nema puno odmora, već u subotu na Mavrince dolazi Cibona, a zatim slijedi okršaj s Ilirijom u Aple Adria kupu.