HT PREMIJER LIGA

Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas ugošćuju Sonik Puntamiku, Rajković: “Želimo nastaviti u istom tonu”

Luka Medak

Damir Rajković i momčad Škrljeva/Foto: S. DRECHSLER

Damir Rajković i momčad Škrljeva/Foto: S. DRECHSLER

Bit će to sasvim nova utakmica, ali želja nam je vratiti im za poraze prošle godine - kaže Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras će od 18 sati ugostiti Sonik Puntamiku u posljednjoj utakmici 8. kola HT Premijer lige. Momčad je to protiv koje su Škrljevčani prošle sezone odigrali tri jako zanimljiva susreta, u kojima su dvaput slavili Zadrani te se tako naposljetku zbog boljeg međusobnog omjera pozicionirali jednu poziciju više na ljestvici. Iako su ove sezone obje momčadi osvježile svoje rostere, Zeleni će tražiti svojevrsno iskupljenje, pogotovo zato što u ovaj susret ulaze i kao »papirnati« favoriti.


– Rosteri i jedne i druge ekipe su znatno drukčiji naspram prošle godine. Oni su napravili remont momčadi, više nemaju Vladovića i Petanija, koji su im bili nositelji igre, ali doveli su iskusnog Marića i promijenili fizionomiju momčadi. Vjerujem da će to biti neka sasvim nova utakmica u odnosu na one iz prošle sezone jer i mi imamo drukčiju momčad, tako da će sigurno biti zanimljivo. Naravno, želja nam je vratiti im za one utakmice koje smo prošle godine izgubili i ovoga puta biti bolji – rekao je Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


S obzirom na to da je Adria Oil Škrljevo u srijedu igralo protiv Ilirije u Alpe Adria kupu, Sonik je imao više vremena za pripremu utakmice i tražit će prednost u svježini, a domaćin će igrati i bez Edija Bešića, koji još uvijek nije zaliječio ozljedu, te bez Paola Marinellija koji će, po svemu sudeći, karijeru nastaviti u Belgiji.




– Imali smo s njim dogovor kada je potpisao ugovor da do 1. studenoga ima opciju odlaska. On je to iskoristio, mi smo bili svjesni te opcije od samoga početka i na to smo, uostalom, i bili pristali. Mislim da je sve korektno i s njegove i s naše strane i jednostavno idemo dalje. Na početku sezone nam je došao nenadano, to smo iskoristili, puno nam je pomogao u ovom periodu, a mislim da smo i mi njemu pomogli, tako da je zadovoljstvo obostrano – rekao je Rajković, koji ne strahuje da će momčad biti oslabljena Marinellijevim odlaskom.


– Istina, ostaje upražnjeno mjesto na poziciji razigravača, ali ne bih rekao da je to neki drastičan problem. Prije njegovog dolaska smo i planirali igrati samo s Jelenkovićem, a da ostali igrači pokušaju »zakrpati« tu poziciju. Vjerujem da ćemo uspjeti i dalje nastaviti u istom tonu, uostalom, dosta utakmica smo i pobijedili bez Marinellija, tako da smo već i pokazali da možemo. Naravno, nedostajat će nam ta njegova individualna kvaliteta, ali ne treba to potencirati kao neku katastrofu. Skupit ćemo se i nastaviti kako smo i krenuli na počeku sezone – zaključio je trener Škrljevčana.


Jelenković: Odigrati na visokoj razini

Zadranin u redovima Adria Oil Škrljeva, Toni Jelenković, smatra da se gosta može pobijediti.


– Imali smo dva dana da se spremimo za utakmicu sa Sonik Puntamikom. Oni imaju kratku rotaciju i, kako sam čuo, dosta je bolesnih igrača u njihovim redovima. Moramo odigrati na visokoj energetskoj razini i onda neće biti problema. To nam je jako važna utakmica jer nakon nje odlazimo na dva gostovanja za redom – rekao je razigravač Zelenih.