NBA liga

LeBron propustio i 12. utakmicu sezone, izgleda da ima koronu iako se cijepio

Portal Novi list

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron se prilično nevoljko pristao cijepiti krajem listopada kada je izjavio da je, unatoč popriličnoj skepsi, ipak procijenio da je to najboljeg za njega i obitelj



SACRAMENTO LeBron James je ušao u zdravstveni i sigurnosni Covid-19 protokol koji je propisala NBA liga te nije zaigrao u pobjedi protiv Sacramenta. U priopćenju nije navedeno je li James bio pozitivan na testiranju ili je bio u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, no njegov suigrač Anthony Davis je nakon utakmice protiv Kingsa izjavio da se čuo s LeBron dometnuvši kako se osjeća dobro i da nema izražene simptoma pa sve naslućuje da je najveća zvijezda Lakersa ipak pozitivna.


Inače, LeBron se prilično nevoljko pristao cijepiti krajem listopada kada je izjavio da je, unatoč popriličnoj skepsi, ipak procijenio da je to najboljeg za njega i obitelj.


LeBron je što zbog ozljeda, što zbog isključenja u Detroitu, već propustio 12 od 23 utakmice Lakersa ove sezone. Momčad je bez njega ostvarila sedam pobjeda i četiri poraza, a s njim na parketu je na omjeru 5-7. Osim susreta protiv Kingsa propustit će sigurno još nekoliko utakmica. Naime, Covid protokol u NBA ligi za pozitivne igrače predviđa najmanje 10 dana izolacije, a nakon toga se mora proći liječnički pregled (kardio) i dvaput biti negativan na PCR testu.




Inače, Lakersi su svladali Sacramento na krilima Anthonyja Davisa (25 poena) i Russella Westbrooka (23 poena).


REZULTATI


Sacramento – LA Lakers 92:117


Portland – Detroit 110:92


Phoenix – Golden State 104:96


Toronto – Mempis 91:98


Brooklyn – New York 112:110