konferencijska liga

Konferencijska liga: slovenska Mura šokirala Tottenham, Lovro Majer i Rennes osigurali osminu finala

Hina

Harry Kane u nevjerici/Foto: REUTERS

Harry Kane u nevjerici/Foto: REUTERS

Prvo mjesto u svojim skupinama i put u osminu finala izborili su i  AZ Alkmaar, FC Kopenhagen, Feyenoord, Gent i LASK.



ZAGREB Nogometaši Rennesa, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Lovor Majer osigurali su prolaz u osminu finala Konferencijske lige.


Prvo mjesto u svojim skupinama i put u osminu finala izborili su i  AZ Alkmaar, FC Kopenhagen, Feyenoord, Gent i LASK.


Rennes je u susretu petog kola odigrao 3-3 protiv Vitessea, a drugom susretu iz ove skupine Mura je priredila iznenađenje porazivši Tottenham sa 2-1.




Kolo prije kraja nastjecanja Rennes ima nedostižnih 11 bodova, Tottenham i Vittese po sedam, a Mura je posljednja s tri boda.


Francuski sastav je protiv Nizozemaca vodio 2-0 i 3-2, no Vitesse je uspio izboriti bod. Za Rennes je sva tri gola zabio Laborde (9, 39, 69), dok su za goste strijelci bili Huisman (43, 75) i Openda (90).


Majer je za Rennes igrao do 77. minute, dok je Dominik Oroz igrao cijeli susret za goste.


U drugom susretu iz ove skupine Mura je šokirala Tottenham pobijedivši sa 2-1. Slovenski sastav je poveo u 11. minuti golom Horvata, izjednačio je Kane u 72. minuti, a pobjedu domaćinu u petoj minuti nadoknade donio je Maroša. Dodajmo kako su Spursi od 31. minute igrali bez isključenog Sessegnona.


Marim Karamarko i Matko OBradović su odigrali cijeli susret za Muru, dok Mihael Klepac i Luka Bobičanec nisu nastupili.


U zadnjem kolu sastaju se Tottenham i Rennes, te Vitesse i Mura.


Plasman u osminu finala osigurao je i Feyenoord u skupini E nakon što je u Pragu odigrao 2-2 protiv Slavije i sačuvao četiri boda više od češkog sastava.


Slavija je vodila 1-0 i 2-1, ali su Nizozemci oba puta izjednačili. Za Slaviju su zabili Olayinka (12) i Kuchta (66), a za goste je oba gola zabio Dessers (31, 90+3).


U drugom susretu Union Berlin je na gostovanju porazio Maccabi Haifu sa 1-0 ostavši u igri za drugo mjesto. Pogodak odluke zabio je Ryerson u 66. minuti.


Na ljestvici vodi Feyenoord sa 11 bodova, Slavija ima sedam, Union Berlin šest, a Maccabi četiri boda. U zadnjem kolu Feyenoord će igrati protiv Maccabija, a Union će u direktnom sudsru protiv Slavije igrati za drugo mjesto.


Prvo mjesto je osigurao AZ Alkmaar u skupini D.


Nizozemski sastav je na gostovanju odigrao 1-1 protiv Jabloneca i kolo prije kraja ima pet bodova više od češkog sastava.


Danski FC Kopenhagen je u skupini F na gostovanju pobijedio Lincoln sa 4-0, dok su Slovan Bratislava i PAOK odigrali 0-0.


Danci sada vode sa 12 bodova, dok Slovan i PAOk imaju po osam bodova.


LASK je u izravnom sudaru za prvo mjesto na gostovanju pobijedio Maccabi Tel Aviv sa 1-0 i sada ima tri boda više od izraelskog sastava. Gol odluke zabio je Horvath u 89. minuti.