Složna braća

Koeman za pomoćnika na klupi Nizozemske odabrao brata Erwina: “Ima dobru viziju…”

Hina

Ronald Koeman/Foto REUTERS

Ronald Koeman/Foto REUTERS

Koeman, koji je vodio Nizozemsku od veljače 2018. do kolovoza 2020. godine, na mjestu izbornika naslijedit će Louisa van Gaala koji je početom travnja objavio kako će se povući nakon SP-a i posvetiti liječenju raka prostate od kojega boluje.AMSTERDAM Nizozemski nogometni stručnjak Ronald Koeman (59), koji će nakon Svjetskog prvenstva naslijediti Louisa van Gaala na čelu nizozemske reprezentacije, odabrao je brata Erwina (60) za pomoćnika, objavio je Nizozemski nogometni savez (KNVB).


Koeman, koji je vodio Nizozemsku od veljače 2018. do kolovoza 2020. godine, na mjestu izbornika naslijedit će Louisa van Gaala koji je početom travnja objavio kako će se povući nakon SP-a i posvetiti liječenju raka prostate od kojega boluje.


Ovo nije prvi put da dva brata rade zajedno. Erwin je prethodno bio Ronaldov pomoćnik u Evertonu i Southamptonu.
“Tri i pol godine s Erwinom u Engleskoj naučile su me da je imao dobru viziju, ali i da radimo na komplementaran način”, rekao je Ronald Koeman koji je za trenera vratara izabrao Patricka Lodewijksa.


Ronald Koeman je posljednji posao imao u Barceloni, a prije toga je vodio Everton, Southampton, Feyenoord, AZ, PSV, Ajax, Benficu…


Njegov brat je trenersku karijeru započeo u RKC Waalwijku, a samostalno je vodio je i Feyenoord, Utrecht, Mađarsku i Oman.