Nova imena

Koeman imenovao pomoćnike na klupi Barcelone – proslavljeni švedski napadač i bivši trener Hoffenheima

Hina

Novi trener Barcelone Ronald Koeman/Foto REUTERS

Novi trener Barcelone Ronald Koeman/Foto REUTERS

Od 2010. godine Larsson se bavi trenerskim poslom u Švedskoj, a najviše je vremena proveo na klupi kluba iz svog rodnog Helsingborga kojega je vodio i tijekom 2019. godine



BARCELONA Novi trener španjolskog nogometnog velikana Ronald Koeman za jednoga od svojih pomoćnika imenovao je i proslavljenog švedskog napadača Henrika Larssona koji je također dio igračke karijere proveo u tom klubu.


Uz Larssona, Koemanov pomoćnik u Barceloni bit će i nizozemski stručnjak Alfred Schreuder.


Larsson je za Barcelonu igrao od 2004. do 2006. godine te je ostao upamćen kao “zlatna rezerva” iz finala Lige prvaka 2006. godine u kojemu je Barcelona preokretom stigla do 2-1 pobjede protiv Arsenala. Larsson je ušao u igru kod rezultata 0-1 te je asistirao Eto’ou za 1-1 i Bellettiju za pobjednički pogodak.




Od 2010. godine Larsson se bavi trenerskim poslom u Švedskoj, a najviše je vremena proveo na klupi kluba iz svog rodnog Helsingborga kojega je vodio i tijekom 2019. godine.


Schreuder je do lipnja bio glavni trener njemačkog Hoffenheima gdje je dobio otkaz, a u sezoni 2018/19. radio je kao pomoćnik Erika Ten Haga u Ajaxu.