komentar stratega liverpoola

Klopp: “Salah je trebao biti bolje rangiran, a ako Lewa nije sada osvojio Zlatnu loptu, teško da će ikada”

Portal Novi list

Jurgen Klopp/Foto REUTERS

Jurgen Klopp/Foto REUTERS

Prestižnu nagradu France Footballa dobio je Lionel Messi, koji je proglašen najboljim nogometašem svijeta ispred Roberta Lewandowskog te Salaha koji je završio na sedmom mjestu



RIJEKA Trener Liverpoola Jürggen Klopp smatra da je Mohamed Salah zaslužio više od sedmog mjesta u borbi za Zlatnu loptu te vjeruje da je Lewandowski propustio najveću priliku za osvajanje ove nagrade.


Prestižnu nagradu France Footballa dobio je Lionel Messi, koji je proglašen najboljim nogometašem svijeta ispred Roberta Lewandowskog i Jorginha.


“Da budem iskren, bio sam iznenađen njegovom pozicijom. Ako Lewandowski sada nije dobio, teško da će ikada. Ali Mo je trebao biti bolje rangiran, sigurno”, rekao je Klopp na konferenciji za medije.




Njemački stručnjak potom se osvrnuo na predstojeći dvoboj s Evertonom u Premier ligi.


“Znamo da su ovi derbiji posebni, ali moramo im pristupiti kao i svakoj drugoj utakmici. Razumijemo želju navijača i potrudit ćemo se da im ispunimo želje.”


Zanimalo je novinare što Klopp misli od odnosu Rafe Beniteza i navijača Evertona.


“Igramo za tri boda. Trudit ćemo se da pobijedimo. Ne znamo kakva je situacija s njihovim trenerom. Gledao sam utakmicu protiv Brentforda, ali sam isključio kada je sudac svirao kraj. Nemam pojma kakva je bila reakcija navijača“.


Prošle godine Virgil van Dijk je doživio tešku ozljedu tokom derbija Mersisajda.


“To je bila nesretna situacija, nisam vidio da se nešto slično ponovilo. Virgil je iskusan igrač, mora se osloboditi svih strahova zbog toga što se dogodilo u prošlosti. Vratio se na pravi način“.