NAVIJAČI ŽELE VAN DIJKA NA EURU

Klopp odgovorio nestrpljivim navijačima: “Nitko ne zadržava van Dijka, ali ne možemo forsirati njegov povratak”

Portal Novi list

Jurgen Klop/Foto REUTERS

Jurgen Klop/Foto REUTERS

"Virgil daje sve od sebe da se vrati što je prije moguće, ali u ovom trenutku ne možemo znati kada će se vratiti. Na kraju će odluka pasti na Virgila, koji jedini može procijeniti može li mu koljeno to sve podnijeti", obrazložio je Klopp.



LIVERPOOL Liverpoolov branič Virgil van Dijk uspješno se oporavlja od ozljede koljena koju je pretrpio još u listopadu, a trener Redsa Jürgen Klopp rekao je kako ne očekuje povratak Nizozemca prije kraja ljeta. Ipak, pojavile su se glasine da bi mogao igrati za reprezentaciju Nizozemske na nadolazećem Euru.


“Znate tko će odlučiti hoće li van Dijk igrati na Europskom prvenstvu? Virgilovo koljeno. Ja ga ne želim zadržavati, ali ne mogu ni forsirati njegov povratak“, rekao je Klopp, koji ne bi bio oduševljen kada bi 29-godišnjak zaigrao za reprezentaciju.


“Ne možeš nakon 10-11 mjeseci pauze trenirati tjedan dana i ponovno igrati nogomet. To jednostavno ne bi trebalo biti moguće”, dodao je.




Nizozemski navijači smatraju da upravo Klopp i Liverpool brane van Dijku da zaigra za nacionalnu vrstu, no Nijemac je to negirao.


“Nitko ga ne zadržava, dajem časnu riječ svim ljudima u Nizozemskoj i svima ostalima. Ne možemo i nećemo ništa forsirati, ipak se radi o karijeri vrhunskog igrača. Virgil daje sve od sebe da se vrati što je prije moguće, ali u ovom trenutku ne možemo znati kada će se vratiti. Na kraju će odluka pasti na Virgila, koji jedini može procijeniti može li mu koljeno to sve podnijeti”, obrazložio je Klopp.