NBA

Kawhi Leonard i Kevin Durant dogovorili nove ugovore sa svojim momčadima, Iguodala se vraća u Warriorse

Portal Novi list

Kevin Durant/Foto REUTERS

Kevin Durant/Foto REUTERS

Durant je ispregovarano produljenje vrijedno je 198 milijuna američkih dolara, a Andre Iguodala, koji je sa Golden Stateom osvojio tri naslova prvaka NBA lige, vraća se u Warriorse.



NEW YORK U NBA ligi traje prijelazni rok i potpisivanje slobodnih igrača, a sinoć je nekoliko njih dobilo nove ugovore.


Najbolji igrač Los Angeles Clippersa Kawhi Leonard produljit će ugovor s momčadi, ali će zbog ozljede koljena propustiti velik dio sljedeće sezone. Leonard je prošlog tjedna odbio aktivirati opciju iz ugovora koja mu je jamčila ostanak u Clippersima, no napravio je to kako bi mogao dobiti veći ugovor. On se privodi kraju, a očekuje se da će dvostruki NBA prva dobiti maksimalan iznos i zauzeti 35 posto salary capa.


Leonard je u prošloj sezoni prosječno bilježio učinke od 24.8 poena i 6.5 skokova, a u doigravanju ih podigao na 30.3 koša i 7.7 skokova po utakmici za momčad koja je igrala finale Zapada.




Potvrđeno je i da će Kevin Durant produljiti ugovor s Brooklyn Netsima na dodatne četiri godine. Nakon što je zbog ozljede prosjedio sezonu 2019./20., vratio se s prosjecima od 26.9 poena, 7.1 skoka i 5.6 asistencija po utakmici. Četverostruki najbolji strijelac lige i dvostruki prvak ugovorno je za Netse bio vezan do kraja nadolazeće sezone, a ispregovarano produljenje vrijedno je 198 milijuna američkih dolara.


Najbolji igrač New York Knicksa Julius Randle produžio je ugovor za još četiri godine, odnosno do kraja sezone 2025-26. Za produženje ugovora dobit će 117 milijuna dolara, objavili su američki mediji.


Prošle sezone Randle je imao prosjek od 24 koša, 10 skokova i 6 asistencija po susretu. Prije dolaska u Knickse u srpnju 2019. igrao je za Los Angeles Lakerse i New Orleans Pelicanse.  Njegov prijašnji trogodišnji ugovor s New York Knicksima bio je vrijedan 63 milijuna dolara.


Američki krilni košarkaš Andre Iguodala, koji je sa Golden Stateom osvojio tri naslova prvaka NBA lige, vraća se u Warriorse.


“Tko bi rekao da će se otvoriti mogućnost da se vratim u momčad s kojom sam ostvario najveće uspjehe u karijeri i gdje sam stekao brojne prijatelje”, kazao je za američke medije Iguodala, koji s Warriorsima bio prvak 2015., 2017. i 2018., a 2015. je bio najkorisniji igrač finalne serije.


Prije dolaska u Golden State igrao je za Philadelphiju i Denver, a u Golden State Warriorsima proveo je šest godina (2013–2019). Protekle sezone nosio je dres Miami Heata.


Od ostalih, manjih potpisa, Clippersi su produljili ugovor Reggieja Jacksona i potpisali Justisea Winslowa, a Kelly Oubre je potpisao za Charlotte Hornetse.