Svjetsko prvenstvo

Kauboji bi pobjedom protiv Argentine osigurali četvrtfinale: “Morat ćemo biti čvrsti u obrani”

Hina

Manuel Štrlek/Foto REUTERS

Manuel Štrlek/Foto REUTERS

Argentina je ozbiljna reprezentacija, igraju ozbiljan, brz i atraktivan rukomet. Njihov motor je Diego Simonet. Mi moramo iskoristiti naše igrače za lakše golove - najavio je Štrlek, dok je izbornik Červar naglasio kako je ključna čvrsta obrana i manji broj tehničkih pogrešaka



KAIRO Nakon pobjede protiv Bahreina, hrvatsku rukometnu reprezentaciju u subotu očekuje susret 2. kola drugog kruga SP-a protiv Argentine, a pobjedom bi “Kauboji” osigurali četvrtfinale.


“Dignuli smo samopouzdanje u zadnje dvije utakmice i s optimizmom gledamo na sljedeći susret,” kazao je Manuel Štrlek dodavši: “Argentina je ozbiljna reprezentacija, igraju ozbiljan, brz i atraktivan rukomet. Njihov motor je Diego Simonet. Mi moramo iskoristiti naše igrače za lakše golove.”


Argentina je u prvoj fazi natjecanja pobijedila Kongo sa 28-22 i Bahrein sa 24-21, a izgubili od Danske 20-31, dok je u drugom krugu porazila Japan 28-24. Tom pobjedom su “Gauči” otvorili vrata mogućeg prolaska u četvrtfinale.




“Najviše od svega me veseli prvih 10 do 15 minuta utakmice protiv Bahreina i kako je obrana izgledala, mislim da je prvi put bila prava,” istaknuo je Štrlek.


Kapetan i vođa argentine reprezentacije je Gonzalo Carou, izbornik je Španjolac Manolu Cadenas, a čak 12 igrača Argentine igra u španjolskim klubovima. Okosnicu reprezentacije i dalje čini stara garda  koja je već desetak godina na okupu. To su braća Diego, Sebastian i Pablo Simonet. Prvi ima 31. godinu i suigrač je našeg Marina Šege u Montpellieru.


“Moj klupski suigrač Diego Simonet je veliki profesionalac, sigurno motor njihove ekipe i mogu ga samo pohvaliti sa svake strane,” istaknuo je hrvatski vratar Šego, koji je još jednom pohvalio našu igru u obrani protiv Bahreina.


“Obrana protiv Bahreina je bila gusta, fantastična, nisam ni trebao stajati na golu. Vjerujem u našu obranu, da ćemo bit ponovno pravi. Sigurno smo spremni, nema razloga da ne budemo,” kazao je Šego dodavši kako nema velikih smetnji s nogom zbog koje je imao dužu pauzu.


Hrvatski izbornik je naglasio kako njegovi odabranici moraju igrati “čvrsto u obrani, te taktički disciplinirano.”


“Respektiramo Argentinu, vraća im se igrač Montpelliera Diego Simonet, on im je važan igrač. Imaju ambicioznu ekipu i nekoliko opasnih igrača. Odlični su u tranziciji. Mi moramo igrati čvrsto u obrani i diktirati igru, biti taktički disciplinirani, morat ćemo i smanjiti broj tehničkih pogrešaka,” istaknuo je Lino Červar.


“Pobjeda nas vodi u četvrtfinale, a poslije je možda “nova pjesma“. Plasirati se među osam najboljih na svijetu je uspjeh. Nije to što mi želimo, ali ne može se podcijeniti,” rekao je Červar.


Utakmica između Hrvatske i Argentine na rasporedu je u subotu u 18:00 sati u Cairo Stadium dvorani. U preostalim susretima sastaju se Katar – Bahrein, te Danska – Japan. Nakon prvog kola drugog kruga u našoj skupini vodi Danska sa šest bodova, Hrvatska na drugom mjestu ima pet bodova, dok je Argentina treća sa četiri boda. Slijede Katar (2), Japan (1) i Bahrein (0).