ADRIA OIL ŠKRLJEVO

Josip Barnjak nakon prvenstva okončanog dvama porazima od Cibone: “Ostaje neki žal, ali zadovoljni smo sezonom”

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Držali smo se dok god smo imali snage i elana, žao nam je što nismo završili sezonu s barem jednom pobjedom u doigravanju, ali generalno smo zadovoljni i serijom i sezonom – kaže Barnjak



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva završili su sezonu dvama porazima od Cibone u četvrtfinalu doigravanja. Bila je to sezona iznad svih očekivanja i igrača i javnosti, jer su s puno novih i mladih lica u momčadi uspjeli ponoviti najbolji uspjeh kluba, s 18 pobjeda i 15 poraza završiti šesti u prvenstvu i izboriti doigravanje. Iako završni rezultati to ne pokazuju, Škrljevčani su u objema utakmicama dobrim dijelom uspjeli namučiti trećeplasiranu Cibonu, a pogotovo u uzvratnoj utakmici na Mavrincima, gdje su držali priključak do posljednje četvrtine.


– Bila je zanimljiva utakmica, čak i cijela serija. U toj drugoj utakmici smo dugo držali Cibonu u neizvjesnosti da možda izborimo i treću utakmicu, ali njihova šira klupa i individualna kvaliteta donijeli su prevagu. Držali smo se dok god smo imali snage i elana, žao nam je što nismo završili sezonu s barem jednom pobjedom u doigravanju, barem jednim iznenađenjem, ali generalno smo svi zadovoljni i serijom i cijelom sezonom. Imali smo tu nesreću na kraju regularnog dijela sezone da je jedan šut Sonika odlučio o tome da idemo na Cibonu, a ne na Goricu i mislim da bi u slučaju Gorice bila skroz druga priča, tako da možda zbog toga ostaje neki žal – govori Josip Barnjak, jedan od igrača s najdužim “mandatom” u dresu Škrljeva.


Ozljede


Barnjak je u objema utakmicama protiv Cibone bio drugi najbolji strijelac momčadi, ali niti jedan susret nije uspio odigrati do kraja jer je završio na klupi zbog pet osobnih pogrešaka.




– Žao mi je što je tako ispalo i to smatram svojom greškom, pogotovo u drugoj utakmici jer smo taman povezali nekoliko šutova i dobro nam je išlo. U tom je trenutku utakmica otišla na stranu Cibone, možda zbog toga, a možda igrom slučaja, no u svakom mi je slučaju žao što je ispalo da sam ostavio momčad na cjedilu – objašnjava Barnjak.


Iako su mu samo 22 godine, Barnjak je već četiri godine u klubu, ali ovo mu je prva sezona koju je uspio odigrati u cijelosti.


– Protekle sam se dvije godine dosta borio s ozljedama, nisam igrao skoro godinu dana, odnosno gotovo cijelu prošlu sezonu, a prije toga sam zbog ozljeda igrao samo dvije polusezone. Sada sam konačno uspio odigrati sve utakmice od početka do kraja sezone, svih 35, i jako sam zahvalan što su mi leđa konačno dobro.


Odmor


S dobrom sezonom iza sebe i konačno dobrim zdravstvenim stanjem, krilu Škrljeva otvaraju se nove mogućnosti za nastavak karijere, no još uvijek nije siguran u kojem smjeru će ona ići.


– Sve ide nabolje i sada ću vidjeti kakve su mi opcije za sljedeću sezonu, odnosno gdje ću dobiti priliku da se još više razigram i gdje mogu napredovati. Moja želja je prije svega da zaigram na još višoj razini, ali još nisam razgovarao s ljudima u klubu. Tek nam je završila sezona i prvo ćemo se svi odmoriti, a onda s vremenom vidjeti što ćemo – zaključuje Josip Barnjak.


Posebna kemija

S prosjekom starosti manjim od 23 godine, momčad Adria Oil Škrljeva ove je sezone bila jedna od najmlađih u cijeloj ligi, no bez obzira na nedostatak iskustva trener Damir Rajković uspio je stvoriti jednu koherentnu i konkurentnu momčad koja je redovito drugima znala “zagorčati život”.


– Ekipa je ove godine bila jako dobra, dobar smo spoj i dogodila se posebna kemija, tako da smo usprkos porazima na kraju zadovoljni svime. Na početku smo sezone imali malih problema, ipak smo bili ekipa s puno novih igrača i trebalo je stvoriti kemiju u momčadi, ali i taktički se prilagoditi zamislima trenera Rajkovića. Kako je sezona odmicala, bili smo sve bolji i žao nam je što je sada već kraj jer smo dojma da bismo u slučaju prolaska bili još bolji. No, što je, tu je – rekao je Josip Barnjak.