NBA

Jokiću pobjeda protiv Curryja, Rocketsi bez Hardena nadigrali Spurse

Luka Medak

Nikola Jokić i suigrači/Foto REUTERS

Nikola Jokić i suigrači/Foto REUTERS

Jokić je predvodio ekipu s još 43. "triple-double" učinkom karijere, a Wood je s 27 poena nosio Rocketse do pobjede nad Spursima.



RIJEKA Prvi put u četiri dana niti jedna utakmica večeri nije bila odgođena, a donijela nam je nekoliko zanimljivih dvoboja. Nikola Jokić i njegovi Denver Nuggetsi ugostili su Golden State Warriorse Stepha Curryja, a pobjedu je uzela momčad sprskoga centra, koji je predvodio ekipu s još jednim “triple-double” učinkom od 23 poena, 14 skokova i 10 asistencija, 43. u karijeri.


Kod gostiju je naravno najbolji bio Steph Curry, zabivši 35 poena uz pet trica, ali agresivna obrana Nuggetsa prislilia ga je na čak sedam izgubljenih lopti. Zvijezdi Warriorsa sada nedostaje još samo 15 trica da prestigne Reggieja Millera na drugom mjestu najviše pogođenih trica u povijesti lige.


Rocketsi su odigrali svoju prvu utakmicu nakon razmjene Jamesa Hardena i pokazalo se da im, barem za sada, njegov odlazak neće predstavljati prevelik problem. Nova zvijezda u Houstonu je centar Christian Wood, koji je bez Hardena konačno dobio puno više šutova i ubilježio “double-double” od 27 poena i 15 skokova te pridodao i tri blokade. S obzirom na to da nisu igrali ni John Wall ni Eric Gordon, na mjestu beka uskočio je Sterling Brown i pridonio je s 23 poena u pobjedi.




Na drugoj strani mlado krilo San Antonio Spursa Keldon Johnson ostvario je rekord karijere s 29 koševa, no to nije bilo dovoljno.


Indiana Pacersi razbili su Portland Trailblaizerse i ostavili ih na samo 87 poena, no u ovom trenutku poraz im je najmanji problem jer su ponovno izgubili Jusufa Nurkića. Nakon samo 20 minuta igre bosanskohercegovački centar ozlijedio se pri pokušaju zaustavljanja jednog napada gostujućih košarkaša, zamahnuo je prema lopti i slomio zglob desne šake.


Nurkić je posljednjih godina imao velikih problema s ozljedama i još se ne zna koliko će pauzirati zbog ove, ali pretpostavlja se da će izbivati s terena najmanje pet tjedana.


Rezultati:


Philadelphia – Miami 125:108
Toronto – Charlotte 111:108
San Antonio – Houston 105:109
Denver – Golden State 114:104
Portland – Indiana 87:111