NBA DUNK CONTEST

Jedno od najgorih natjecanja u zakucavanjima? Pogledajte kako je mladi Simons uzeo pobjedu

Luka Medak

Anfernee Simons/Foto: REUTERS

Anfernee Simons/Foto: REUTERS

Pobjedu je uzeo Anfernee Simons te postao prvi u dresu Blazersa kojemu je to uspjelo. U finalu je nadmašio Toppina novim pravilom glasanja sudaca.



RIJEKA U nedjelju navečer održan je jubilarni, 70. All-star. Natjecanje u zakucavanjima održalo se na poluvremenu utakmice, a ove godine sudjelovala su samo trojica igrača – Anfernee Simons iz Portland Trailblazersa, Obi Toppin iz New York Knicksa te Cassius Stanley iz Indiana Pacersa, redom sve relativno novi igrači u ligi.


Pobjedu je uzeo Anfernee Simons te postao prvi u dresu Blazersa kojemu je to uspjelo. U finalu je nadmašio Toppina, i to novim pravilom glasanja sudaca. Umjesto ocjena, pet sudaca se samo moralo opredijeliti čije je zakucavanje bilo bolje, a za Simonsa su glasala tri suca naspram dva za Toppina.


U žiriju su bili svi redom prethodni osvajači ovog natjecanja: Dominique Wilkins, Spud Webb, Dee Brown, Jason Richardson i Josh Smith.




Navijača nije bilo u dvorani, no na društvenim mrežama prevladava mišljenje kako je ovo bilo jedno od najgorih natjecanja u zakucavanju.