Kareem Abdul-Jabbar

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena poslao poruku igračima koji se ne žele cijepiti: “Treba ih ukloniti iz momčadi”

Portal Novilist.hr

Kareem Abdul-Jabbar/Foto REUTERS

Kareem Abdul-Jabbar/Foto REUTERS

Ono što smatram posebno neiskrenim kod tih igrača je njihova arogancija prema imunologiji i drugim medicinskim stručnjacima. Pa ipak, ako im je dijete bolesno ili im je potrebna hitna medicinska pomoć, koliko brzo bi učinili točno ono što su im ti isti stručnjaci rekli? - kazao je Kareem Abdul-Jabbar



RIJEKA Nekolicina košarkaša NBA lige morat će se cijepiti zbog odredbi koje su na snazi u San Franciscu i New Yorku, prema kojima sve osobe starije od 12 godina moraju biti cijepljene da bi mogle ući u određene objekte i nazočiti određenim događajima.


Zbog toga su krenule rasprave u američkim medijima jer su određeni košarkaši odbili cijepiti se. Sada se oglasio i legendarni košarkaš Kareem Abdul-Jabbar, koji je javno izrazio mišljenje o takvima.


– NBA bi trebala inzistirati na tome da se svi igrači i osoblje cijepe, a one koji to ne žele napraviti ukloniti iz momčadi. Nema u svlačionici mjesta za igrače koji su spremni riskirati zdravlje i živote svojih suigrača, osoblja i navijača, jednostavno zato što nisu u stanju shvatiti ozbiljnost situacije. Ono što smatram posebno neiskrenim kod tih igrača je njihova arogancija prema imunologiji i drugim medicinskim stručnjacima. Pa ipak, ako im je dijete bolesno ili im je potrebna hitna medicinska pomoć, koliko brzo bi učinili točno ono što su im ti isti stručnjaci rekli? – kazao je Kareem Abdul-Jabbar, dodavši poruku i ostatku SAD-a.




– Oni koji se protive cijepljenju, izravno doprinose rastu smrtnosti od posljedica korone. Jako sam zabrinut što je ovo država u kojoj imamo mnoge glupane koji nisu u stanju sagledati provjerene znanstvene dokaze i doći do racionalnog zaključka.