NBA

Jazzeri nanijeli Rocketsima 15. uzastopni poraz, Jokić predvodio Nuggetse u pobjedi nad Grizzliesima

Luka Medak

Nikola Jokić/Foto: REUTERS

Nikola Jokić/Foto: REUTERS

Jazzerima je ovo dobrodošla pobjeda jer su prije All-star pauze bili poraženi dvaput zaredom, a Nikola Jokić je u posljednjem napadu Grizzliesa dobrom obranom zaustavio Jaa Moranta da zabije pobjednički koš.



RIJEKA Momčad Utah Jazza nanijela je 15. uzastopni poraz Houston Rocketsima, koji su u sve većim problemima s ozlijeđenim igračima. Jazzerima je ovo dobrodošla pobjeda jer su prije All-star pauze bili poraženi dvaput zaredom, dok Rocketsi imaju najgori negativni niz još od 2001. godine.


Prvu momčad Zapada predvodio je Donovan Mitchell s 28 koševa, sedam skokova i osam asistencija, a drugi najbolji strijelac bio je Mike Conley s 20 poena. Bojan Bogdanović je igrao 32 minute te ostvario 15 koševa, pet skokova i tri asistencije.


Kod poraženog Houstona najbolji je bio Kevin Porter Jr. s 27 poena, ali pogodio je samo jednu od devet trica.




Denver Nuggetsi tijesno su pobijedili Grizzliese u Memphisu. Najviše zaslužan za pobjedu bio je Nikola Jokić s 28 košrva, 15 asistencija i sedam skokova, ali je i u posljednjem napadu Grizzliesa dobrom obranom zaustavio Jaa Moranta da zabije pobjednički koš.


Pobjedi su još najviše pridonijeli Will Barton i Michael Porter Jr. svaki s 21 poenom, dok je Jamal Murray odigrao najgoru utakmicu sezone te ostao na samo tri poena uz šut 1-14.


Memphis su predvodili Dillon Brooks i Brandon Clarke, obojica s 20 koševa.


Od hrvatskih igrača, osim “Babe” na parket je izašao još i Luka Šamanić, ali igrao je samo pet minuta, u kojima se nije upisao u strijelce, ali je uzeo dva skoka i jednom je asistirao.


Rezultati:


New Orleans – Cleveland 116:82
Washington – Philadelphia 101:127
Memphis – Denver 102:103
Chicago – Miami 90:101
San Antonio – Orlando 104:77
Utah – Houston 114:99
LA Lakers – Indiana 105:100