NBA

Jaylen Brown “ekspresno” postavio novi NBA rekord, “double-double” Ivice Zupca u sedmoj uzastopnoj pobjedi Clippersa

Luka Medak

Taurean Prince i Jaylen Brown/Foto: REUTERS

Taurean Prince i Jaylen Brown/Foto: REUTERS

Brown je 33 poena uspio ubilježiti u samo 19 minuta na terenu, što je novi NBA rekord za najviše koševa u manje od 20 minuta, a Ivica Zubac je s Clippersima pobijedio sedmu utakmicu zaredom.



RIJEKA Nakon poraza od Knicksa i Sixersa dva puta, Boston Celticsi su konačno uspjeli prekinuti negativan niz, i to sa stilom. U TD Gardenu pali su Cleveland Cavaliersi s vrlo uvjerljivih 38 koševa razlike, a Jaylen Brown se upisao u povijest neobičnim rekordom.


U nedostatku Jaysona Tatuma koji se još uvijek oporavlja od korone, Brown je preuzeo teret na svoja leđa i nakon 42 koša protiv Philadelphije upisao je novih 33 protiv Cavsa. Posebno je impresivno što je ta 33 poena uspio ubilježiti u samo 19 minuta na terenu, što je novi NBA rekord za najviše koševa u manje od 20 minuta. Taj je rekord dosad držao Kevin Durant, koji je 2014. u dresu Oklahome za 20 minuta zabio 30 koševa.


Brown je realizirao 13 od 21 šuta, uključujući i tri od četiri trice te je sada zabio više od 25 koševa u četiri uzastopne utakmice, što mu je najduži niz u karijeri. A kada smo kod niza koševa, Celticsi su prekinuli onaj Collina Sextona – mladi bek Cavsa do ove je utakmice zabio najmanje 20 koševa u 15 uzastopnih susreta, da bi sada ostao samo na 13.




Na NBA terene su se konačno vratili i Washington Wizardsi, kojima je prethodnih šest utakmica bilo odgođeno zbog zaraze igrača koronavirusom. Ipak, toliki “odmor” je učinio svoje i San Antonio Spursi su ih kolektivnom igrom pobijedili 20 razlike. Zadnje dvije minute ušao je i Luka Šamanić te ubacio jedan koš uz slobodno bacanje.


LA Clippersi Ivice Zupca uspjeli su svladati Oklahoma City Thunder i upisati svoju sedmu uzastopnu pobjedu, što je trenutačno drugi najduži niz iza Utah Jazza Bojana Bogdanovića, koji su dan ranije ostvarili osmu. Međutim Clippersi su se ovom pobjedom izjednačili na vrhu Zapada s gradskim rivalima Lakersima, a ove dvije momčadi sada drže i najbolji omjer lige od 13 pobjeda i četiri poraza.


Najbolji u pobjedi bio je Kawhi Leonard s 34 poena, devet skokova i osam asistencija. Ivica Zubac u ovoj je utakmici ostvario “double-double” učinak od 10 koševa i 11 skokova, a ubilježio je i dvije blokade.


Rezultati:


Indiana – Toronto 102:107
LA Clippers – Oklahoma City 108:100
Boston – Cleveland 141:103
Orlando – Charlotte 104:107
San Antonio – Washington 121:101
Milwaukee – Atlanta 129:115
Portland – New York 116:113
Memphis – Sacramento (odgođeno)