EURO 2021.

Izbornik Škotske optimističan uoči dvoboja s Češkom: “Pokušat ćemo napraviti korak do nokaut faze”

Hina

Steve Clarke

Steve Clarke

"Radujemo se nastupu na EP-u. Želimo dati sve od sebe u svakoj utakmici. I pokušat ćemo napraviti korak do nokaut faze", rekao je Steve Clarke.GLASGOW Nakon što je Engleska pobijedila Hrvatsku sa 1-0 u ponedjeljak je na rasporedu i drugi susret iz skupine D EP-a, u Glasgowu će snage odmjeriti Škotska i Češka.


Škotima će to biti prvi nastup na nekom velikom natjecanju nakon 23 godine. Posljednji put su veliki turnir igrali 1998. godine u Francuskoj kada su nastupili na svjetskom prvenstvu, dok nastup na EURO-u čekaju od 1996.


“Kada se kvalificirate na veliki turnir nakon 23 godine, pritisak je ipak nešto manji,” kazao je škotski izbornik Steve Clarke.
“Radujemo se nastupu na EP-u. Želimo dati sve od sebe u svakoj utakmici. I pokušat ćemo napraviti korak do nokaut faze,” dodao je.


Škotska nikada nije prošla skupinu ni na Europskom prvenstvu ni na Svjetskom prvenstvu. Međutim, navijači se nadaju kako je stigao trenutak.


Clarke je, međutim, najavio kako će njegovi igrači držati emocije pod kontrolom kad izađu na Hampden.


“Možemo biti uzbuđeni zbog sudjelovanja na turniru, ali moramo zadržati emocionalnu kontrolu, kako bi igrali punim potencijalom.”


Premda Clarke u sastavu nema igrače koji su sudjelovali na velikim turnirima, smatra kako je njegova momčad dovoljno iskusna.


“Andy Robertson je osvojio Ligu prvaka, Billy Gilmour je čaln europskog prvaka Chelsea, Scott McTominay je igrao u europskom finalu”, poručio je na kraju.