JAVIO SE ROBERTO MARTINEZ

Izbornik Belgije komentirao start kojim je Rüdiger slomio nos De Bruyneu: “Za mene je to izravni crveni karton”

Portal Novi list

Roberto Martinez/Foto REUTERS

Roberto Martinez/Foto REUTERS

"Kada se pogleda usporena snimka, vidi se da nije sudar glavama nego je Rüdiger udario Kevina ramenom. Bez obzira na to, Rüdiger se također primio za glavu, kao da želi prikriti prekršaj koji je počinio. Za mene je to izravni crveni karton", rekao je Roberto Martinez.



RIJEKA U 55. minuti utakmice finala Lige prvaka De Bruyne i Rüdiger su se sudarili glavama, pri čemu je deblji kraj izvukao belgijski nogometaš, zbog čega je postao upitan i za nastup na EURO-u, nakon čega se oglasio i izbornik belgijske reprezentacije Roberto Martinez.


“Ako se mene pita, Rüdiger je imao puno sreće. Kada se pogleda usporena snimka, vidi se da nije sudar glavama nego je Rüdiger udario Kevina ramenom. Bez obzira na to, Rüdiger se također primio za glavu, kao da želi prikriti prekršaj koji je počinio. Za mene je to izravni crveni karton jer je Nijemac koristio nepotrebnu silu i bio je jako nesmotren. Kevin nije igrač koji će pasti na pod bez razloga”, rekao je Martinez.


Na Twitteru se ranije javio i sâm De Bruyne te objasnio ozbiljnost svoje ozljede:




“Moja dijagnoza je akutna fraktura nosne kosti i lijeve jagodične kosti. Sad se osjećam dobro. Naravno da sam još uvijek razočaran jučerašnjim danom, ali vratit ćemo se”, napisao je vezni igrač Manchester Cityja.


Prema izvorima engleskog Mirrora, De Bruyne je uvjeren da će moći igrati na EURO-u, ali da će vjerojatno morati nositi zaštitnu masku – baš poput njegovog “krvnika” Rüdigera.