EURO 2021.

Ivica Olić: “Siguran sam da Španjolci imaju svoje kvalitete, ali mi vjerujemo u naše igrače i sve je otvoreno”

Hina

Ivica Olić / Snimio Denis LOVROVIĆ

Ivica Olić / Snimio Denis LOVROVIĆ

"Siguran sam da i Španjolci imaju svoje kvalitete, ali mi vjerujemo u naše igrače i u ovoj je utakmici sve otvoreno, sve je 50-50. Obje reprezentacije imaju svoje kvalitete i vjerujem da nitko nije favorit", kazao je Olić.



ZAGREB “Vjerujem da u ovoj utakmici nitko nije favorit, obje reprezentacije imaju svoje kvalitete”, ocijenio je pomoćni trener u hrvatskoj reprezentaciji Ivica Olić na konferenciji za novinare održanoj u subotu u Rovinju.


“Siguran sam da i Španjolci imaju svoje kvalitete, ali mi vjerujemo u naše igrače i u ovoj je utakmici sve otvoreno, sve je 50-50. Obje reprezentacije imaju svoje kvalitete i vjerujem da nitko nije favorit“, kazao je Olić.


“Nama dolazi protivnik koji je također imao loš ulaz na EURO-u i nisu imali sjajnu atmosferu, ali u zadnjoj utakmici smo mogli vidjeti koliko je to kvalitetna ekipa: Oni su demolirali Slovake i sada su puni samopouzdanja. Ali ovdje nema favorita, u jednoj je utakmici sve moguće”, dodao je.




Osvrćući se na Španjolsku, suparnika Vatrenih u osmini finala, Olić je otkrio što bi mogla biti taktika.


“Sigurno će biti jedna od naših ideja da držimo posjed lopte i da mi budemo ti koji vode glavnu riječ. Ali bez obzira na sve to je kvalitetna momčad i mogu se nositi sa svim reprezentacijama. Napravili bismo dosta posla kada bi imali posjed. Hrvatska ima najbolji vezni red, igraju dugo zajedno i poznaju se, igraju u vrhunskim klubovima. Ali ne radi se samo o veznom redu, potrebna je cijela momčad. Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu”, kazao je Olić doavši kako ne vjeruje da će biti gotova u prvom poluvremenu, nego da ima osjećaj da bi mogla ići čak i u produžetke.


Olić se osvrnuo i na kapetana Španjolske Sergia Busquetsa, istaknuvši da svi znaju o kakvom se igraču radi.


“Svi treneri znaju o kakvom se igraču radi, svi ga pokušavaju zatvoriti da mu se ne omogući prostor da može raspoređivati lopte. Iako izgleda da malo trči, on je uvijek slobodan i nevjerojatno je inteligentan. Što je stariji, sve je bolji. Neosporno, on je bitan igrač za igru Španjolske, posebno za ovu mladu ekipu”, rekao je Olić dodavši:


“Znamo da je on ta veza između napada i obrane, pokušat ćemo napraviti sve da ga što više neutraliziramo: Ali on je vrlo dobar igrač koji se zna kretati i neće ga biti moguće sto posto zatvoriti. No potrebno je što ga više onemogućiti da dijeli lopte. Bit će dobro ako to uspijemo” istaknuo je Olić, nepomenivši da nije samo  Busquets bitan jer su Španjolci pokazali koliko  kvalitete i talenta imaju u cijeloj momčadi,


Upitan hoće li biti promjena u sastavu i u taktici u usporedbi s utakmicom protiv Škotske, Olić je rekao da promjena neće biti jako puno, ali da još ima dosta vremena do utakmice. “Dobro je da je dosta vremena između zadnje utakmice i utakmice protiv Španjolske pa će igrači biti odmorni i svježi i dobro ćemo se pripremiti da možemo odigrati dobru utakmicu”.


Na pitanje što misli o Nikoli Vlašiću, Olić je istaknuo da on zna o kakvom se igraču radi.


“Nikolu sam imao sam priliku upoznati ovdje u reprezentaciji i tada sam znao o kakvom se igraču i potencijalu radi, ali u klubu (CSKA) sam upoznao sve njegove kvalitete i mane. To je vrhunski sportaš i profesionalac, definitivno jedan od najboljih igrača ruske lige, i nakon mog dolaska u CSKA sam shvatio da je on prerastao tu ligu. On se posebno radovao ovom EURO-u,  međutim imao je neugodnu ozljedu koja je nasreću završila dobro. Prošao je pripreme i spreman je počeo od početka zadnju utakmicu. Pokazao je koliko je bitan i ubojit igrač. On je drugačiji igrač s drugačijom kvalitetom, strašan realizator, voli pripremiti loptu, ali dobro se snalazi s igračima na sebi”, ocijenio je Olić Vlašića.


Na pitanje kako gleda na napadače u hrvatskoj reprezentaciji, Olić je ocijenio da je Hrvatska dobila Brunu Petkovića u kvalifikacijama. “Odigrao je par sjajnih utakmica, uvjerili smo se svi u njegove kvalitete. Drago mi je da je i on pokazao s par poteza u zadnjoj utakmici da je jako bitan i da može odigrati vrhunsku utakmicu”.