LIGA PRVAKA

Ivan Rakitić i Luka Sučić jedini strijelci u remiju Seville i Salzburga u utakmici s čak četiri jedanaesterca

Hina

Ivan Rakitić/Foto: REUTERS

Ivan Rakitić/Foto: REUTERS

Sevilla i Red Bull Salzburg odigrali su bez pobjednika (1-1), s tim da su oba pogotka postignuta iz jedanaesteraca, oba u prvom poluvremenu koje je u svakom smislu bilo ludo.ZAGREB Započela je nova sezona Lige prvaka po skupinama, a u uvodnim utakmicama strijelci su bili hrvatski nogometaši.


Sevilla i Red Bull Salzburg odigrali su bez pobjednika (1-1), s tim da su oba pogotka postignuta iz jedanaesteraca, oba u prvom poluvremenu koje je u svakom smislu bilo ludo.


Oba pogotka su postigli hrvatski nogometaši: Ivan Rakitić za Sevillu u 42. minuti te mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić u 21. minuti. No, dosuđena su još dva jedanaesterca, oba za austrijskog prvaka. Prvi put, u 13. minuti, nije ga realizirao Adeyemi, kao ni Sučić koji je u 37. minuti imao priliku povećati na 2:0.
Potom je početkom drugog poluvremena Sevilla ostala s igračem manje (isključen je En-Nesyri u 50. minuti), ali takvo što gosti nisu uspjeli iskoristiti za osvajanje preostala dva boda iako je do kraja dvoboja Red Bull Salzburg bio bolji.


Rakitić je igrao do 65. minute, dok je na drugoj strani Sučić odigrao cijelu utakmicu.