Ružne scene

Incident navijača Rijeke, Armada bacila tri baklje prema svečanoj loži i pogodila suprugu Damira Miškovića te klupsku djelatnicu

Denis Frančišković

DOVELI U OPASNOST DJELATNIKE KLUBA - Luka Ivančić, Nikola Ivaniš i Srećko Jurićić/Foto M. LEVAK

DOVELI U OPASNOST DJELATNIKE KLUBA - Luka Ivančić, Nikola Ivaniš i Srećko Jurićić/Foto M. LEVAK

S tribina gdje se nalazila okosnica Armade poletjele su tri baklje prema svečanoj loži, izgleda ne birajući cilj. Jedna je uletjela među uzvanike, pogodivši Sandru Nešić, klupsku djelatnicu Rijeke, zaduženu za protokol, te suprugu Damira Miškovića, Snježanu. 



SPLIT Igrala se 88. minuta susreta, Hajduk je bezbrižnim vodstvom od 3:1 privodio utakmicu kraju i sve je bilo spremno za veliko slavlje Splićana nakon dugo vremena. No, uslijedio je sramotan i opasan incident navijača Rijeke, s tribina gdje se nalazila okosnica Armade poletjele su tri baklje prema svečanoj loži, izgleda ne birajući cilj.


Jedna je uletjela među uzvanike, pogodivši Sandru Nešić, klupsku djelatnicu Rijeke, zaduženu za protokol, te suprugu Damira Miškovića, Snježanu. 


Nastao je višeminutni kaos, sudac Jović morao je prekinuti utakmicu, a dio interventne policije na trenutak je pogurao i potjerao Rijekine navijače prema praznom dijelu tribine. Neki su u gužvi počeli bježati, no sve se nakratko smirilo i navijači Bijelih su se utišali.




Ali s posljednjim sučevim zviždukom na travnjak su se spustili brojni Hajdukovi navijači, travnjak se zabijelio i krenuli su prema riječkoj tribini, interventna policija postavila je dva reda tampon zone kako bi spriječila kontakt navijača dvaju klubova.


No i tada je poletjelo nekoliko baklji prema Armadi i ostatku riječkih navijača, uzvratili su i Riječani. Dodjela Rabuzinovg sunca dogodila se tako u nikad naelektriziranijoj atmosferi i to podno tunela s kojeg igrači izlaze na travnjak.


Šteta, činilo se da će nakon posljednjih događaja i pritvaranja dijela navijača Hajduka pobijediti nogomet i sport, ali na hrvatskim tribinama čini se to ne prolazi tako lako. Rabuzinovo sunce obasjalo je Poljud i izazvalo delirij, no ostala je gorčina zbog poteza koji su u završnici izvali riječki navijači.