PREMIERSHIP

Igrači engleske Premier lige izbjegli suspenzije nakon konstruktivnog dijaloga FIFA-e i britanske vlade

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prvotni odgovor dotičnih južno-američkih nogometnih saveza je bio takav da se razmišljalo o pokretanju suspenzije za te nogometaše zbog čega oni ne bi mogli nastupiti za svoje klubove ovog vikenda.LONDON Nogometaši kojima su njihovi klubovi Premier lige zabranili odlazak na južno-američke kvalifikacije za SP neće biti suspendirani.


Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool i još neki klubovi engleske Premier lige nisu dozvolili nekima od svojih igrača odlazak na tamošnje kvalifikacije, točnije u one zemlje koje se trenutačno nalaze na britanskom crvenom popisu COVID-19 karte.


Prvotni odgovor dotičnih južno-američkih nogometnih saveza je bio takav da se razmišljalo o pokretanju suspenzije za te nogometaše zbog čega oni ne bi mogli nastupiti za svoje klubove ovog vikenda.
No, od pokretanja postupaka i potencijalnih suspenzija, na koje imaju pravo po pravilniku FIFA-e, se odustalo zbog „pozitivnih signala i konstruktivnog dijaloga kojeg je FIFA primila od strane britanske vlade“.


Suspenzija je, između ostalih, prijetila Edersonu i Gabrielu Jesusu iz Manchester Cityja, Fredu iz Manchester Uniteda, Firminu, Alissonu i Fabinhu iz Liverpoola ili, pak, Thiagu Silvi iz Chelseaja.