BORBA ZA EUROPU

Igrač Gorice Matija Dvorneković uoči odlučujućeg sraza na Rujevici: “Moramo igrati na pobjedu”

Davor Petrović

Matija Dvorneković/Foto PIXSELL

Matija Dvorneković/Foto PIXSELL

- Znamo da nam je bod s gostovanja kod Rijeke dovoljan, ali ne pada nam na pamet ići na neriješeni rezultat jer to vrlo rijetko završi dobro. Jednostavno, u subotu moramo igrati na pobjedu - kaže Matija Dvorneković, dobri duh velikogoričke svlačionice.



VELIKA GORICA U trenutku kada je Dinamo osvojio Hrvatski nogometni kup, postalo je jasno da i četvrto mjesto u HT Prvoj ligi vodi u Europu, što u slučaju Gorice znači da će izaći na međunarodnu scenu ako sutra ostane neporažena na Rujevici.


– Znamo da nam je bod s gostovanja kod Rijeke dovoljan, ali ne pada nam na pamet ići na neriješeni rezultat jer to vrlo rijetko završi dobro. Jednostavno, u subotu moramo igrati na pobjedu, kao što će igrati i Rijeka. Postoji milijun kombinacija, ali siguran sam da nam samo takav pristup može donijeti ono što želimo. No, čak i ako ne ostvarimo svoj cilj, nogomet će se i dalje igrati nakon subote – kaže Matija Dvorneković, dobri duh velikogoričke svlačionice.


Gorica je većim dijelom sezone bila treća s osjetnom bodovnom prednošću, a sada bi, u slučaju poraza na Rujevici i pobjede Hajduka nad Lokomotivom, mogla past na peto mjesto. Je li se to moglo izbjeći?


– U nekim trenucima se činilo da smo nedostižni za Rijeku i Hajduk, ali ljudi ne uzimaju u obzir činjenicu da su oni imali po dvije utakmice manje od nas zbog odgoda. Ta prednost, zapravo, nije bila realna, s time da smo mi imali puno problema s ozljedama petorice ključnih igrača, a to bi bio ozbiljan hendikep i za veći klub od nas. No, nema svrhe plakati za onim što je bilo. Mislim da možemo biti ponosni jer i dalje smo u poziciji da odlučujemo sami o sebi. Na kraju krajeva, najpoštenije je da Rijeka i mi u izravnom dvoboju odlučujemo o trećem mjestu.


Tijekom zadnjeg dvoboja s Rijekom Gorica je gubila 4:0, a na kraju joj je malo nedostajalo da osvoji bod. Koliko vam ta utakmica može pomoći u pripremi za subotu?




– Realno, Rijeka nam je tada mogla zabiti šest-sedam komada u prvom i ranoj fazi drugog poluvremena. Nama je ta utakmica pokazala da imamo dovoljno snage za povratak iz velikog rezultatskog minusa. Zvuči čudno jer smo izgubili, ali taj poraz nam je dao vjeru da možemo ostvariti ciljeve koje smo si zacrtali. Osvojili smo 59 bodova uz velike probleme s ozljedama i imamo nešto bolju situaciju od Rijeke i Hajduka, a to su klubovi bogate tradicije.


Kako vam izgleda momčad Rijeke u zadnjih nekoliko kola?


– Imali su dosta oscilacija, ali ne može se reći da nisu u pravoj formi. Svaki klub se za nešto bori, a u takvim okolnostima nikome nije lako. Po meni, to je pokazatelj da se kompletna liga podigla na višu razinu. Uostalom, finale Kupa je pokazalo da čak europski Dinamo mora dati sve od sebe za pobjedu. Rijeka ima kvalitetnu momčad i igra dobar i efikasan nogomet.