Otac zadovoljan

I Joško Vlašić potvrdio transfer sina Nikole u West Ham: “Najvažniji je njegov osmijeh, sada je miran”

Portal Novilist.hr

REUTERS/Paul Ellis

REUTERS/Paul Ellis

Nikola je odletio za Moskvu prije nego što je formalno potpisao ugovor s West Hamom jer je htio biti na raspolaganju izborniku - objasnio je Joško Vlašić za SN



RIJEKA Iako klubovi još uvijek nisu službeno potvrdili, Nikola Vlašić novi je član West Hama. Vijest je to koju su potvrdili izbornik Hrvatske Zlatko Dalić i Nikolin otac Joško Vlašić.


Za Sportske novosti je otac Vlašić objavio kako je povratak Nikole u engleski Premiership gotova stvar.


– Nikola je odletio za Moskvu prije nego što je formalno potpisao ugovor s West Hamom jer je htio biti na raspolaganju izborniku. Znate li što je najbitnije u cijeloj priči? Najvažniji je Nikolin osmijeh! Sad je miran. Da, ovih posljednjih mjesec dana bio je turbulentan. Nije bilo lako. Sad, kad na kraju vidim njegov osmijeh, onda je to dragocjeno – kazao je za Sportske novosti Joško Vlašić.




Nikola se tako vraća u Englesku nakon tri godine. Od 2017. do 2019. godine je bio član Evertona, ali je drugu sezonu bio na posudbi u moskovskom CSKA. Potom je još dvije godine proveo u ruskom klubu.


Sportske novosti navode kako je odšteta 30 milijuna eura, od čega će CSKA dobiti 22,5 milijuna, a Everton 7,5 milijuna. Hajduk bi ovim transferom trebao zaraditi 6 milijuna kuna.


West Ham bi s Vlašićem potpisao ugovor na pet godina, a naš bi reprezentativac u Londonu trebao zarađivati nešto više od četiri milijuna eura na godinu. Već 16. rujna mogao bi igrati na Maksimiru kada će Dinamo ugostiti West Ham.