Velež i Zrinjski

Huligani iz zapadnog Mostara izazvali nerede uoči gradskog derbija, dvije osobe ozlijeđene

Hina, Portal Novilist.hr

Foto screenshot

Foto screenshot

Kako je izjavio glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić, policija je spriječila sukob većih razmjera nakon što je oko 8.00 sati došlo do obračuna navijačkih skupina. Letjele su boce, kamenje i pirotehnikaMOSTAR Dvije su osobe ozlijeđene te je pričinjena materijalna šteta nakon što su u subotu prijepodne u Mostaru huligani iz zapadnog, većinski hrvatskog dijela grada izazvali sukobe u istočnome Mostaru uoči susreta gradskih nogometnih rivala Veleža i Zrinjskog.


Kako je izjavio glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić, policija je spriječila sukob većih razmjera nakon što je oko 8.00 sati došlo do obračuna navijačkih skupina. Letjele su boce, kamenje i pirotehnika.

“Jedna skupina huligana je preko Starog mosta prešla na lijevu stranu Neretve i svojim ponašanjem narušavala javni red i mir. Nakon ovoga došlo je do sukoba ove skupine huligana s više osoba”‘, rekao je glasnogovornik Marić.


Nakon toga došlo je do otvorenoga fizičkog sukoba većeg broja osoba u Fejićevoj ulici u središtu Mostara. Dvije su osobe ozlijeđene. Brzom policijskom intervencijom ovaj otvoreni sukob je prekinut. U policiji rade na pronalasku sudionika i njihovom privođenju. Na više objekata je pričinjena materijalna šteta.Večeras je na rasporedu susret Veleža i Zrinjskog koji će se odigrati bez gledatelja zbog koronavirusa. Nerijetko je ranijih godina prije ili nakon utakmica dolazilo do sukoba navijačkih skupina u gradu na Neretvi.