LA LIGA

Hrvatski reprezentativac zabio najviše golova glavom u španjolskoj Primeri, nadmašio Karima Benzemu

Hina

Ante Budimir/Foto: REUTERS

Ante Budimir/Foto: REUTERS

Ante Budimir je glavom zabijao golove novom prvaku Atletico Madridu, i to dva puta, te Granadi, Valladolidu, Villarrealu, Athletic Bilbau i Cadizu.



MADRID Hrvatski reprezentativac Ante Budimir (29), koji će s Hrvatskom idući mjesec igrati na Europskom prvenstvu, zabio je ove sezone sedam golova glavom u španjolskom prvenstvu čime je najbolji strijelac Primere u toj kategoriji.


Iza njega je sa šest golova glavom ostao Karim Benzema, koji je u subotu na taj način zatresao mrežu za Real Madrid protiv Villarreala no taj gol je bio poništen zbog zaleđa.


Nakon Budimira sa sedam i Benzeme sa šest pogodaka glavom na trećem mjestu je Youssef En-Nesyri koji je za Sevillu zabio pet golova glavom.




Budimir je u subotu odigrao zadnje 22 minute u porazu Osasune s 0:1 od Real Sociedada.


Prije toga je glavom zabijao golove novom prvaku Atletico Madridu, i to dva puta, te Granadi, Valladolidu, Villarrealu, Athletic Bilbau i Cadizu. Još jedan je dodao u kupu protiv niželigaša Olota.


“Zadovoljan što se ekipa Osasune bazira na probojima po stranama i centaršutevima, a tu treba završavati te akcije. Prilagodio sam se tom načinu igre jednako kao što sam se prošle sezone bio prilagodio na drukčiju igru Mallorce, pa sam tada možda imao dva gola glavom, a ostale sam zabijao nogom”, rekao je stasiti, 1,90 metara visoki Budimir prije deset dana za Hinu.


Osasuna je sezonu završila na 11. mjestu među 20 klubova a Budimir je bio njen najbolji strijelac s ukupno 12 golova u svim natjecanjima.