Velika pomoć

Hrvatski nogometni savez se pohvalio ulaganjima u ženski nogomet, isplaćena je prva rata klubovima

Hina

Detalj s utakmice kadetkinja Rijeke i Dinama/Foto Arhiva NL

Detalj s utakmice kadetkinja Rijeke i Dinama/Foto Arhiva NL

U suradnji s FIFA-om i koristeći sredstva iz programa Forward, Hrvatski nogometni savez ove će godine uložiti 3,5 milijuna kuna u razvoj ženskog nogometa. Sredstva će biti korištena za potrebe sufinanciranja nacionalnih liga kadetkinja i pionirki, koje su uspješno pokrenute prošle godine te je početkom rujna započela nova sezona



ZAGREB Hrvatski nogometni savez ovoga je tjedna isplatio prvu ratu financijskih sredstava ženskim nogometnim klubovima.


U suradnji s FIFA-om i koristeći sredstva iz programa Forward, Hrvatski nogometni savez ove će godine uložiti 3,5 milijuna kuna u razvoj ženskog nogometa.


Sredstva će biti korištena za potrebe sufinanciranja nacionalnih liga kadetkinja i pionirki, koje su uspješno pokrenute prošle godine te je početkom rujna započela nova sezona. Također, sredstva će biti iskorištena za potrebe organizacije rada u svim ženskim klubovima, kako bi se dala snažna potpora daljnjem razvoju ženskog nogometa u Hrvatskoj.




“Povećanje interesa za nogometom među djevojčicama i podizanje kvalitete ženskog nogometa su među važnim strateškim ciljevima Saveza u narednom razdoblju. Pokretanje nacionalnih liga za kadetkinje i pionirke bio je važan iskorak za ženski nogomet u Hrvatskoj te ćemo i dalje financijski pratiti taj projekt kako bismo podizanjem kvalitete u tim uzrastima omogućili i dugoročni rast kvalitete naše prve lige te seniorske reprezentacije. Radi se o dugoročnom projektu uz koji HNS čvrsto stoji te ćemo se u suradnji s Fifom truditi da ženskim klubovima i našim nogometašicama omogućimo što kvalitetnije uvjete i što bolja natjecanja”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.