Hrvatsku čeka težak posao

Hrvatski košarkaši nastup na Eurobasketu sljedeće godine otvorit će protiv Grčke, sve utakmice skupine igraju u Milanu

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u osminu finala. Reprezentacije iz skupine C, u kojoj se nalazi Hrvatska, križat će se s ekipama iz skupine D koju predvodi SrbijaZAGREB Hrvatska košarkaška reprezentacija nastup na Eurobasketu 2022. godine otvorit će 2. rujna u Milanu protiv Grčke.


Objavljen je raspored utakmica 41. izdanja Europskog košarkaškog prvenstva koje će se od 1. do 18. rujna iduće godine održati u Italiji, Češkoj, Njemačkoj i Gruziji i na kojem će nastupiti hrvatska reprezentacija.


Hrvatska će igrati u skupini C, a svih pet utakmica igrat će u milanskom Mediolanum Forumu.
Odabranike izbornika Veljka Mršića u prvom kolu 2. rujna u 17:00 sati očekuje utakmica protiv Grčke. Dan kasnije s početkom u 14:15 slijedi okršaj protiv Velike Britanije. Treće kolo je na rasporedu 5. rujna, a Hrvatska će igrati protiv Estonije, ponovo u 14:15 sati.


U 4. kolu, 6. rujna, Hrvatska će igrati protiv domaćina Italije (21:00), a u zadnjem kolu dva dana kasnije protiv Ukrajine s početkom u 14:15 sati.


U skupini A u Tbilisiju će igrati Španjolska, Rusija, Turska, Gruzija, Belgija i Bugarska. U skupini B u Kolnu borit će se Njemačka, Francuska, Litva, Slovenija, Mađarska, te Bosna i Hercegovina.


Dvoboji skupine D igrat će se u Pragu, a snage će odmjeriti Srbija, Češka, Poljska, Finska, Izrael i Nizozemska.


Četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u osminu finala. Reprezentacije iz skupine C, u kojoj se nalazi Hrvatska, križat će se s ekipama iz skupine D koju predvodi Srbija.


Od osmine finala EP se nastavlja u Berlinu.