Kvalifikacije za SP

Hrvatska uskoro na Zametu dočekuje Finsku: “Vrijeme je da se Rijeka vrati na košarkašku scenu”

Katarina Blažević

Roko Prkačin, Aramis Naglić, Damir Mulaomerović, Josip Vranković, Sandra Krpan, Dorotea Pešić-Bukovac i Slaviša Bradić/Foto V. KARUZA

Roko Prkačin, Aramis Naglić, Damir Mulaomerović, Josip Vranković, Sandra Krpan, Dorotea Pešić-Bukovac i Slaviša Bradić/Foto V. KARUZA

Final Four Kupa u Rijeci nas je naveo na razmišljanje da se i utakmica s Finskom, koja je nama od iznimnog značaja, napravi u ovakvom pozitivnom okruženju i sportskom ozračju - rekao je glavni tajnik HKS-a Josip Vranković



RIJEKA Nadam se da ćemo kroz ovakve akcije i u budućnosti dati riječkoj košarci prostora kako bi zauzela svoje mjesto i u hrvatskoj klupskoj košarci, naglasio je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković prilikom najave utakmice Hrvatske i Finske u Salonu Grada Rijeke.


Zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan ugostila je predstavnika Saveza, kao i izbornika reprezentacije Damira Mulaomerovića te njegova asistenta Aramisa Naglića, igrača Roka Prkačina te Doroteu Pešić-Bukovac i Slavišu Bradića iz Riječkog sportskog saveza uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, što će se u Centru Zamet odigrati 3. srpnja. Bit će to zadnja utakmica u ovom krugu kvalifikacija, ujedno i ključna za plasman u drugu fazu.


Vranković je podsjetio i na završnicu Kupa Krešimir Ćosić odigranu u veljači u Rijeci, a čija je dobra organizacija bila poticaj da i reprezentacija ponovo dođe na pripreme na Kvarner.




– Zadovoljstvo mi je što na određeni način ulazimo u fazu kontinuiteta. Final Four Kupa u Rijeci nas je naveo na razmišljanje da se i utakmica s Finskom, koja je nama od iznimnog značaja, napravi u ovakvom pozitivnom okruženju i sportskom ozračju. Želimo da Hrvatska uz kvalitetnu atmosferu u Rijeci, ima i kvalitetnu prezentaciju na terenu – rekao je Josip Vranković, dok se Kupa Krešimir Ćosić prisjetila i Sandra Krpan, zamjenica gradonačelnika Rijeke.


– Ovo je još jedna potvrda da je Rijeka prepoznata po sportskoj infrastrukturi i vrijednim ulaganjima u mlade ljude koji se bave sportom. Vjerujem da smo se u veljači prilikom završnice Kupa Krešimir Ćosić pokazali kao dobri domaćini i ne sumnjam da će to biti tako i ovoga puta – kaže Krpan.


Za riječku su košarku od velike važnosti ovakva događanja u gradu, s obzirom da klupska košarka već godinama nije u elitnom društvu. Jedini riječki klub sa seniorskom ekipom, Kvarner 2010, sljedeće će sezone ponovo igrati u tzv. Prvoj ligi, odnosno drugom rangu hrvatske košarke. Stoga je i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac naglasila kako u suradnji s HKS-om “daju sve od sebe da riječka košarka dođe na poziciju na kojoj je bila nekada”.


Izbornik Damir Mulaomerović još je i kao igrač Cibone te Zagreba dolazio na gostovanja u Rijeku.


– Rijeka se tijekom završnice Kupa, ali i prije toga, kada sam dolazio kao igrač, uvijek isticala kao grad koji podržava reprezentaciju i košarku. Moram naglasiti da sam jako zadovoljan onime što su nam Rijeka i Opatija pružili, jedan mir i odlične uvjete za rad. Nadam se da će sve biti popraćeno pozitivnim rezultatom. Pozvao bih sve Riječane i one u okolici da dođu i podrže nas, daju pozitivni impuls koji će nam sigurno trebati. A onda i da napravimo promociju košarke te, kao što je Vranković rekao, vratimo Rijeku na košarkašku scenu, ondje gdje je nekada bila – kaže Damir Mulaomerović.


U Opatiji i Rijeci “guštaju” i igrači, lijepo vrijeme i more dovoljni su za dobar odmor između treninga.


– Probat ću nagovoriti trenera da se vratimo na pripreme u Rijeku i prije EuroBasketa, ha, ha. Lijepo nam je ovdje i u ime svih igrača mogu reći da uživamo i nadam se da ćemo uspjeti napuniti dvoranu na utakmici. Najbitnije je da se stvori pozitivna atmosfera, a onda će doći i rezultat – kaže mlada nada hrvatske košarke, Roko Prkačin.


Jedini Riječanin trenutno u taboru seniorske reprezentacije je pomoćni trener Aramis Naglić, proslavljeni košarkaš, a danas i glavni trener austrijskog prvaka GGMT Vienne. Naglić je još jednom pozvao sve na utakmicu na Zametu. Ulaznice su već u prodaji na web stranici ulaznice.hr, ali i na određenim prodajnim mjestima, koja se mogu pronaći na navedenoj stranici.


– Ja sam ovdje u dvostrukoj ulozi, imam zadovoljstvo biti dio reprezentacije, a i domaćin sam te mi zaista godi slušati ove pohvale i riječi hvale, koje igrači i treneri imaju za Rijeku. Nisam drugačije ni očekivao, znamo da je kod nas svima ugodno, a nadam se da će odlična suradnja i potrajati jer to ide u korist i reprezentaciji, ali i Rijeci te Opatiji u sklopu promocije sporta. Pozivam ljude da dođu na utakmicu, posebno košarkaške djelatnike, trenere, koji znaju koliko energije treba uložiti u košarku kako bi ovdje vratila staru slavu – kaže Aramis Naglić.