Kvalifikacije za SP

HRVATSKA – SLOVENIJA 3:0 KRAJ! Nikola Vlašić zaključio sjajnu večer na Poljudu

Portal Novilist.hr

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ



SPLIT Nogometaši Hrvatske na Poljudu igraju treću utakmicu kvalifikacija za SP u sedam dana, a gost je Kekova Slovenija.


Trener dobro poznat hrvatskoj, a posebice riječkoj nogometnoj javnosti, sa svojom je reprezentacijom nakon pet kola došao do sedam bodova, tri manje od Vatrenih i Rusije na vrhu ljestvice. Upravo zato, eventualna današnja pobjeda je Sloveniji vrlo bitna kako bi se umiješali u borbu za prva dva mjesta,


Stigli su službeni sastavi. Izbornik Dalić je napravio pet izmjena u odnosu na zadnju utakmicu, umjesto Sose na lijevom boku je Borna Barišić, ispali su i Vlašić, Ivanušec, Oršić i Čolak. A zato je od prve minute u vrhu napada Andrej Kramarić, iza njega su Pašalić, Perišić te Livaja. Ispred zadnje linije su Brozović i Kovačić, a uz Barišića obrambeni dio čine Juranović, Lovren i Vida.




Od prve minute za Sloveniju će zaigrati igrač Rijeke Adam Gnezda Čerin.



90+4. minuta GOOOL! Nikola Vlašić zaključio je sjajnu večer na Poljudu, Barišić je proigrao Oršića s lijeve strane, a ovaj ubacio prema bivšem Hajdukovcu.


85. minuta Čolak je ušao u igru umjesto Perišića.


66. minuta GOOOL! Perišić je sve napravio, još jedan sjajan prodor s lijeve strane i ubačaj prema usamljenom Pašaliću koji je samo morao namjestiti nogu i tako poslati loptu u mrežu iza nemoćnog Oblaka.


61. minuta Kovačić se sada sjurio kroz obranu Slovenije, nakon što je prošao trojicu lopta mu je mrvicu pobjegla te ju je Oblak izbio u korner,


51. minuta Perišićev ubačaj prema Kramariću je bio prejak, Oblak je to pokupio ispred napadača Vatrenih.


46. minuta Krenuo je drugi dio, bez promjena u obje ekipe.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela! Vatreni vladaju poljudskim terenom i zasluženo vode, moglo je biti još lopti u mreži Oblaka…


45. minuta Hrvatska je uputila osam udaraca u okvir gola, Slovenci – nula.


40. minuta Odlična prilika Barišića, s lijeva je tukao ravno prema vratima Oblaka, vjerojatno je računao na ubačaj, ali je lopta letjela ravno pod gredu. U zadnji je čas Oblak to izbio u korner.


33. minuta GOOOL! Vatreni vode na Poljudu, Pašalić je tukao u vratnicu, a lopta se odbila točno pred Livaju koji je glavom iz blizine poentirao za 1:0!


26. minuta Što je sada propustio Livaja…  Slovenci su izbili loptu prema praznom golu, Livaja je brzo stigao do nje i ostao sam pred golom, ali je previše okljevao i na kraju iz mrtvog kuta gađao vanjski dio mreže…


20. minuta Kramarić je imao zicer! Lopta je nakon ubačaja Perišića došla do Kramarića koji se riješio jednog igrača Slovenije, tukao je s nekih 7 metara, ali se sjajno snašao Jan Oblak.


9. minuta Perišić je poslao loptu s lijeve strane u peterac prema Kramariću, ali se on i Pašalić nisu dobro snašli te na kraju nijedan nije tukao prema golu, iako su imali savršenu poziciju. Na kraju su Slovenci to očistili.


5. minuta Prva prava opasnost na utakmici. Barišić je ubacio s lijeve strane, a Pašalić glavom tukao prema vratima Oblaka, ali ipak preslabo za svladati slovenskog vratara.


1. minuta Počeo je susret na Poljudu.


Uoči utakmice: Navijači polako pune Poljud, očekuje se da će Hrvatsku večeras uživo bodriti oko 20 tisuća gledatelja.


HRVATSKA – SLOVENIJA 3:0


Stadion Poljud. Sudac: Turpin (Francuska). Gledatelja: 16.237. Strijelci: 1:0 Livaja (33′), 2:0 Pašalić (67′), 3:0 Vlašić (90+4′). Žuti karton: Bijol (Slovenija).


HRVATSKA (4-2-3-1): Ivušić; Juranović, Lovren (od 67′ Ćaleta-Car), Vida, Barišić; Brozović, Kovačić (od 77′ Ivanušec); Pašalić, Livaja (od 57′ Vlašić), Perišić (od 85′ Čolak); Kramarić (od 77′ Oršić).


SLOVENIJA (4-3-3): Oblak; Stojanović, Bijol, M. Mevlja, Balkovec (od 65′ Jurčević); Gnezda Čerin, Stanković (od 65′ Skubic), Kurtić, Lovrić; Šeško (od 65′ Šporar), Iličić (od 55′ Mlakar).