Održan ždrijeb

Hrvatska futsal reprezentacija doznala suparnike u skupini Europskog prvenstva 2022., utakmice će se igrati u Amsterdamu

Hina

Foto HNS

Foto HNS

Bit će to 12. izdanje futsalskog EP-a, no prvo na kojem će nastupiti 16 reprezentacija koje su podijeljene u četiri skupine sa po četiri ekipe



ZAGREB Hrvatska muška futsalska reprezentacija igrat će u skupini C Europskog prvenstva 2022. godine zajedno s reprezentacijama Rusije, Poljske i Slovačke, odlučeno je na ždrijebu održanom u nizozemskom Zeistu.


Europsko prvenstvo će se održati od 19. siječnja do 6. veljače 2022. u Amsterdamu i Groningenu, a nastupit će 16 reprezentacija.


Bit će to 12. izdanje futsalskog EP-a, no prvo na kojem će nastupiti 16 reprezentacija koje su podijeljene u četiri skupine sa po četiri ekipe.




Hrvatska će igrati u skupini C zajedno s Rusijom, Poljskom i Slovačkom, a sve tri utakmice igrat će u Amsterdamu. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.


Portugal brani naslov nakon što je 2018. u finalu porazio Španjolsku. Rusija, koja je u skupini s Hrvatskom, na posljednjem EP-u je bila treća, a jedini europski naslov Rusi su osvojili 1999.


Trenutačno je poznato 15 sudionika EP, a posljednju karatu dobit će Srbija ili Bjelorusija nakon play-offa 14. i 17. studenog.


SKUPINE

SKUPINA A: Nizozemska, Srbija/Bjelorusija, Ukrajina, Portugal


SKUPINA B: Kazahstan, Italija, Slovenija, Finska


SKUPINA C: Rusija, Poljska, Slovačka, HRVATSKA


SKUPINA D: Gruzija, Španjolska, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina