Izmjene

HNS uveo novo pravilo koje mijenja “bratske odnose” klubova, slučaj s Rijekom i Dragovoljcem više se ne bi smio ponoviti

Portal Novilist.hr

RIJEČANI - Matija Frigan, Veldin Hodža i Roko Jurišić/Foto PIXSELL

RIJEČANI - Matija Frigan, Veldin Hodža i Roko Jurišić/Foto PIXSELL

Izmjenama se ograničava broj nogometaša koji iz jednog kluba smiju otići u drugi klub istoga stupnja natjecanja u sklopu posudbe na ukupno - tri



RIJEKA Od prvoga srpnja ove godine na snagu stupa novi Pravilnik o statusu igrača i registracijama s nekoliko izmjena, objavljeno je u glasniku Hrvatskog nogometnog saveza. Izmjenama se ograničava broj nogometaša koji iz jednog kluba smiju otići u drugi klub istoga stupnja natjecanja u sklopu posudbe na ukupno – tri.


“U članku 52. Pravilnika o statusu igrača i registracijama stavak 3. se mijenja i glasi: ‘U klubu istovremeno mogu biti ustupljena najviše tri igrača iz drugog kluba koji se natječe u istom stupnju natjecanja'”, naveo je Hrvatski nogometni savez.


Ova odluka dolazi nešto više od mjesec dana otkad je Rijeka fenjerašu Hrvatskom dragovoljcu ustupila devetoricu igrača i dotadašnjeg trenera juniora Dragana Tadića. Točnije, šestorica su na posudbi, Galešić, Jurišić, Kukoč, Karrica, Frigan i Bristrić, dok je trojka Hodža, Smolčić i Braut raskinula ugovor s Rijekom i postala igračima Dragovoljca.




Njih trojica su morala raskinuti ugovor s Rijekom upravo zbog dosadašnjeg pravila koje nalaže da jedna momčad drugoj može posuditi šestoricu igrača. Nakon što su postali slobodni igrači, potpisali su s Dragovoljcem… Vidjet ćemo hoće li se na isti način i nakon 1. srpnja zaobilaziti pravila Saveza. Prije Rijeke i Dragovoljca godinama su isto radili Dinamo i Lokomotiva.