GIANLUIGI DONNARUMMA

Heroj Italije objasnio zašto se nije veselio dok je obranio odlučujući jedanaesterac

Portal Novi list

BEZ REAKCIJE - Gianluigi Donnarumma/Foto: REUTERS

BEZ REAKCIJE - Gianluigi Donnarumma/Foto: REUTERS

"Nisam slavio jer nisam skužio da smo pobijedili. Onda sam vidio suigrače da trče prema meni i tad je sve počelo. Nisam ništa razumio", kazao je talijanski golman.



RIJEKA Nogometaši Italije u nedjelju su osvojili naslov europskih prvaka, pobijedivši Englesku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Heroj Azzurra bio je vratar Gianluigi Donnarumma, koji je obranio odlučujući jedanaesterac 19-godišnjem Bukayu Saki i nakon više od 50 godina vratio europski trofej u Italiju.


Međutim talijanski vratar, koji je naposljetku proglašen i igračem turnira, nije slavio nakon obrane ključnoj jedanaesterca, nego je mirno krenuo šetati u stranu, a sada je i objasnio svoju reakciju.


“Nisam slavio jer nisam skužio da smo pobijedili. Već sam bio razočaran nakon što je Jorginho promašio i pomislio sam da smo izgubili, ali morao sam nastaviti. Sada, zbog VAR-a, uvijek moraš paziti na svoje noge jer ne smiješ biti ispred gol-crte. Zato sam se okrenuo prema sucu da provjerim je li sve u redu nakon obrane. Onda sam vidio suigrače da trče prema meni i tad je sve počelo. Nisam ništa razumio”, kazao je talijanski golman.