Otvaranje s Marokom

Halilhodžić vjeruje u iznenađenja u skupini u kojoj je i Hrvatska, Riječanin Skočić s Iranom ima težak zadatak

Portal Novilist.hr

Vahid Halilhodžić/Foto REUTERS

Vahid Halilhodžić/Foto REUTERS

Pokušat ću učiniti isto što sam pokušao i s Alžirom protiv Njemačke 2014. Moramo vjerovati i pripremiti se za natjecanje - rekao je Vaha, koji je s Alžirom 2014. godine ispao u osmini finala od tadašnjeg prvaka Njemačke, ali tek nakon produžetaka rezultatom 1:2



RIJEKA Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama Vahid Halilhodžić s Marokom će se naći na suprotnoj strani od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Obje su reprezentacije u skupini F SP-a, uz Belgiju i Kanadu.


– Ovo su reprezentacije s igračima koji mogu odigrati loše, a opet pobijediti na kvalitetu. Nemamo što izgubiti. Imamo viceprvaka svijeta, najbolju momčad Sjeverne Amerike i veliku momčad poput Belgije. Skupina je prilično teška. Moguća su iznenađenja. Na Svjetskom prvenstvu 2014. već sam igrao protiv Belgije i ona ima nevjerojatne igrače. Pokušat ću učiniti isto što sam pokušao i s Alžirom protiv Njemačke 2014. Moramo vjerovati i pripremiti se za natjecanje – rekao je Vaha pohvalivši stadione i travnjake u Dohi.


Vaha je s Alžirom 2014. godine ispao u osmini finala od tadašnjeg prvaka Njemačke, ali tek nakon produžetaka rezultatom 1:2.




Hrvatska ima predstavnika i u reprezentaciji Irana. Riječanin Dragan Skočić sa svojom će momčadi igrati protiv Engleske, SAD-a te europske reprezentacije koja će pobijediti u finalu kvalifikacija (Wales, Škotska, Ukrajina).


– Grupa uvijek može biti bolja i gora. Nije loša. Pomalo je neobična jer ekipe igraju na sličan način. Riječ je o dosta sličnim ekipama, mislim da smo dobro prošli, bilo je težih skupina. Cilj nam je pokušati proći grupu. Engleska je favorit, ali mislim da imamo šansu s ostalim suparnicima – rekao je Dragan Skočić.


Riječanin je prognozirao i šanse Hrvatske.


– Belgija je uz Hrvatsku favorit u grupi, ali ne treba zaboraviti Maroko. Mislim da je Kanada inferiornija od spomenutih ekipa.