PRVA HNL

Hajduk lakši za novih 50.000 kuna: disciplinski sudac kaznio Splićane zbog Torcidinih povika “ubij Bebeka”

Portal Novi list

Torcida/Foto: arhiva NL

Torcida/Foto: arhiva NL

U 41. minuti sa sjeverne tribine stadiona od strane pripadnika Torcide čulo se neprimjereno skandiranje ‘Ubij, ubij, ubij Bebeka’, a u 70. minuti zapaljeno je 20 baklji



RIJEKA Disciplinski sudac HT Prve lige i Druge HNL Alan Klakočer donio je odluke o kaznama s utakmica 10. kola HT Prve lige.


HNK Hajduk kažnjen je s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk – Lokomotiva.


U 41. minuti sa sjeverne tribine stadiona od strane pripadnika Torcide čulo se neprimjereno skandiranje ‘Ubij, ubij, ubij Bebeka’, koje je djelomično prihvaćeno od preostale publike na stadionu. U 70. minuti na sjevernoj tribini zapaljeno je 20 baklji, od kojih su dvije bačene na tartan stazu, a jedna na rub terena za igru. U 75. minuti na istoj tribini zapaljene su još tri baklje te jedna dimna kutija bez bacanja s tribine. Po završetku utakmice uslijedilo je kolektivno skandiranje publike na cijelom stadionu ‘Ubij, ubij Bebeka’.




NK Gorica kažnjen je s 5.000 kuna uslijed pet javnih opomena i jednog isključenja (čl. 54. DP HNS-a ) tijekom utakmice Gorica – Rijeka.


NK Lokomotiva kažnjen je s 5.000 kuna uslijed šest javnih opomena (čl. 54. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk – Lokomotiva.