Split ne miruje

Hajduk doveo novo pojačanje na krilu, na Poljud stiže Šveđanin iz Hammarbyja

Hina

Alexander Kačaniklić/Foto: hajduk.hr

Alexander Kačaniklić/Foto: hajduk.hr

Švedski krilni napadač stigao je kao slobodan igrač potpisavši ugovor na tri i pol godine, a osim švedskog ima i državljanstvo Sjeverne Makedonije.



SPLIT Dosadašnji krilni igrač Hammarbyja, Šveđanin Alexander Kačaniklić (29) novi je član Hajduka, objavio je splitski klub.


Švedski krilni napadač stigao je kao slobodan igrač potpisavši ugovor na tri i pol godine.


Kačaniklić je rođen u Helsingborgu, a osim švedskog ima i državljanstvo Sjeverne Makedonije.




“Znam da sam došao u veliki klub sa sjajnim navijačima. Čuo sam dosta o njima i o klupskoj povijesti. I za mene je odluka bila lagana. Očekujem dosta od sebe i od kluba da nastavi ići u pozitivnom smjeru,” reklo je novo pojačanje Bijelih u svom prvom službenom predstavljanju za Hajdukov klupski YouTube kanal.


Karijeru je započeo u Helsingborgu, a potom je igrao za mlađe uzrasne kategorije Liverpoola i Fulhama. Za prvu momčad Fulhama je odigrao ukupno 100 utakmica i postigao 11 golova. U Engleskoj je igrao i za Watford te Burnley.


Od 2016. do 2018. bio je član Nantesa, a u veljači 2019. godine odlazi u Hammarby u kojemu je u 54 nastupa zabio 19 pogodaka i dodao čak 20 asistencija.


Za A reprezentaciju Švedske upisao je 21 nastup uz tri postignuta pogotka.


“Riječ je o igraču koji je po svom profilu kompatibilan stilu, načinu i modelu igre naše momčadi. Dodatna vrijednost igrača je činjenica da se radi o izrazito polivalentnom profilu ofenzivnog igrača koji u našoj momčadi i sustavima igre koje koristimo može igrati na više deficitarnih pozicija, a posebno na pozicijama krilnog napadača,” istaknuo je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.