Prva HNL

H. DRAGOVOLJAC – RIJEKA 2:2 KRAJ! Riječani bodom u Kranjčevićevoj zasjeli na vrh HNL-a, VAR uzeo pobjedu

Portal Novilist.hr

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Dvojbena je bila sudačka odluka u samoj završnici kada je Bijelima poništen pogodak zbog zaleđa Drmića, koji čini se nije dirao loptu.



RIJEKA Nogometaši Rijeke susretom kod Hrvatskog dragovoljca otvaraju deveto kolo Prve HNL. Prva je to od četiri gostujuće utakmice koje slijede Bijelima. U utorak igraju Kup u Pitomači, a zatim idu kod Gorice i Istre 1961 u prvenstvu.


Hrvatski dragovoljac trenutno je zadnja ekipa na ljestvici, ali Bijeli su oprezni jer se fenjeraš počeo “dizati” u zadnjim susretima. Uostalom, protiv Hajduka su se uspjeli držati do samoga kraja, primili su pogodak tek u 95. minuti.


U kadru trenera Gorana Tomića neće biti stopera Galovića zbog ozljede koljena te će on duže biti izvan terena. Probeme imaju i Jurišić, Merkulov i Galešić.




Stigli su službeni sastavi. Bez iznenađenja u sastavu Rijeke. Bijeli će izaći na teren s dva stopera, Velkovskim i Krešićem, i dva bočna igrača u zadnjoj liniji, Tomečakom i Vukčevićem. Ispred njih su Čerin i Selahi, Abass i Ampem su na krilima, dok je Pavičić iza špice Drmića.


Foto galerija: H. dragovoljac - Rijeka Foto: Davor Kovačević



90+7. minuta KRAJ! Riječani se kući vraćaju s bodom, kojim su zasjeli na vrh ljestvice. Dvojbena je bila sudačka odluka u samoj završnici kada je Bijelima poništen pogodak zbog zaleđa Drmića, koji čini se nije dirao loptu.


90+3. minuta Nakon četiri minute VAR provjere, sudac je odlučio kako neće biti ništa od pogotka. Prema onome što smo mogli vidjeti na snimci, Drmić nije dirao loptu…


89. minuta Vučkić je poentirao za vodstvo Bijelih, ali VAR soba je javila sucu kako je lopta dirala Drmića koji je bio u zaleđu te se sada još uvijek provjerava taj pogodak.


86. minuta Blizu je Rijeka bila novom pogotku, ali su se domaći uspjeli obraniti. Tukao je prvo Bušnja, ali udarac mu je blokiran, potom je Drmić pokušao, ali je lopta otišla preko grede.


77. minuta Lopta je došla do Drmića u šesnaestercu, ali najboljeg strijelca HNL-a su okružila trojica pa nije uspio pucati.


69. minuta Mogli su Riječani sada primiti još jedan gol. Obrana Bijelih je kiksala, ali je Prskalo spasio momčad obranom Petkovićeva udarca s pet metara.


65. minuta Vučkić je pucao, ali je vratar domaćih to obranio.


61. minuta GOOOL! Evo izjednačenja! Jedna odbijena lopta je stigla do Pavičića koji je slično kao i Ampem ranije tukao iz prve izvan šesnaesterca i pogodio u lijevu stranu mreže.


57. minuta GOOOL! Dominacija u drugom poluvremenu se napokon isplatila, Prince Ampem je tukao s 20-ak metara i pogodio desne rašlje!


47. minuta Šubarić je obranio udarac Ampema. Ali brzo nakon toga su domaći krenuli u kontru, Prskalo je morao istrčati i ispucati loptu, koja dolazi do Viduke. On tuče s pola terena prema praznoj mreži, srećom Tomečak je uspio spasiti gol.


46. minuta Počeo je drugi dio, Murić i Vučkić su u igri umjesto Abassa i Čerina.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela, Tomić će morati reagirati…


36. minuta GOL! Domaći su povisili pogotkom s bijele točke. Majstorović se srušio taman na rubu kaznenog prostora pored Selahija, na snimci se čini kao da nekog kontakta i nije bilo. Ali Majstorović je siguran s bijele točke.


29. minuta GOL! Šok u Zagrebu, domaći su krenuli u brzu kontru, koju Riječani nisu stigli ispratiti. Petković je praktički sve napravio, potegnuo i zabio iza nemoćnog Prskala.


19. minuta Greda Drmića! Riječanin Bagadur htio je izbaciti loptu što dalje od svojeg šesnaesterca, ali je ona došla ravno do Drmića koji je potegnuo iz daljine i pogodio gredu.


12. minuta Još jedan prodor Ampema, ali ubačaj s lijeve strane je očistila domaća obrana.


8. minuta Ovo je bila prva prava prilika na utakmici, još jedno probijanje Ampema s lijeve strane, našao je sunarodnjaka Abassa u šesnaestercu, ali je on fulao loptu.


5. minuta Riječani prvih pet minuta drže loptu u svojim nogama, akcije kreiraju preko Ampema s lijeve strane, ali još uvijek bez opasnih prilika.


1.minuta Počeo je susret u Zagrebu.


H. DRAGOVOLJAC – RIJEKA 2:2


Stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Dario Bel (Osijek). Strijelci: 1:0 Petković (29′), 2:0 Majstorović (36′-pen), 2:1 Ampem (58′), 2:2 Pavičić (61′). Žuti kartoni: Viduka, Mamić, Turčin, Bagadur, Vuco (H. dragovoljac), Ampem (Rijeka).


H. DRAGOVOLJAC (5-4-1): Šubarić, Majstorović, Bagadur, Lukić, Vulikić, Franić, Viduka (od 61′ Mamić), Pasariček (od 61′ Vuco), Mioč (od 83′ Ćosić), Petković (od 78′ Perić), Štrkalj (od 46′ Turčin).


RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo, Tomečak, Velkovski, Krešić, Vukčević (od 80′ Bušnja), Čerin (od 46′ Vučkić), Selahi (od 80′ Obregon), Abass (od 46′ Murić), Pavičić, Ampem, Drmić (od 90′ Vuk).



Standings provided by SofaScore LiveScore