Derbi na Mavrincima

Grobničan poražen dvojbenim pogotkom u zadnjoj minuti susreta, sudac izazvao nervozu i žustre rasprave

Valentina Prokić

POGODAK ZA 1:0 - Domagoj Prtenjača poentira pored Miloša Marinkovića/Foto V. KARUZA

POGODAK ZA 1:0 - Domagoj Prtenjača poentira pored Miloša Marinkovića/Foto V. KARUZA

Grobničan je poražen su na startu prvenstva. Gol koji je Porečanima donio tri boda u četvrtoj minuti nadoknade bio je dvojben, cijela domaća zadnja linija stala je očekujući zaleđe, no suci se nisu oglasili



MAVRINCI Nogometaši Grobničana poraženi su na startu prvenstva od porečkog Jadrana u sudačkoj nadoknadi utakmice. Gol koji je Porečanima donio tri boda bio je dvojben, cijela domaća zadnja linija stala je očekujući zaleđe, no suci se nisu oglasili, a kombinacija Vlizla i Perkovića završila je pogotkom potonjeg.


GROBNIČAN – JADRAN POREČ 1:2

Utakmica 1. kola Treće HNL – zapad: Grobničan – Jadran-Poreč 1:2 (1:0). Igralište: Adelija Haramija Beba. Gledatelja: 200. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav) 5. Strijelci: 1:0 Prtenjača (26′), 1:1 Sumić (70′), 1:2 Perković (90’+4′). Žuti kartoni: Brdar, Golić, Srok (Grobničan), Abramović, Bernobić (Jadran).


GROBNIČAN: Curać 6,5, Golić 6, Gundić 6, Miculinić 6, Brdar 6, Matković 6 (od 87′ M. Babić -), Batarelo 6, Prtenjača 6,5 (od 74′ Blašković 6), Brekalo 6 (od 64′ Malkić 6), I. Babić 6 (od 74′ Tešić -), Pilčić 6,5.




JADRAN-POREČ: Pavlić 6,5, Marinković 6 (od 46′ Vlizlo 6.5), Bernobić 6, Ilić 6, Terlević 6 (od 66′ Perković 6,5), Ereiz 6, Al Tharwan 6, Sumić 6,5, Lepinjica 6, Abramović 6, Ivetić 6 (od 90’+2′ Leko -).

Kada je sudac Jelenčić, koji je svojim odlukama kroz cijelu utakmicu izazivao nervozu kod obje momčadi, svirao kraj, treće poluvrijeme je počelo. Igrači Grobničana krenuli su na njega žustro raspravljajući, trener Gruevski i predsjednik Batarelo pokušavali su uspostaviti red, želeći odvući razočarane i bijesne igrače u svlačionicu da ne dođe slučajno do fizičkog obračuna. Kapetan Miculinić, i sam poznat po žestokim reakcijama, u svlačionici je činio sve ne bi li smirio suigrače, koji se nisu htjeli maknuti iz hodnika ispred sudačke svlačionice.


Foto galerija: Treća HNL Zapad: Grobničan - Jadran Poreč Foto: Vedran Karuza


Pritisak domaćih


Grobničan je u prvom poluvremenu imao puno više prilika, ali samo jednu realizaciju, dok su se gostujuće potencijalne opasnosti najčešće odbijale od zadnje domaće linije. U 6. minuti Matković je izveo korner, Gundić je s poda gurnuo loptu Pilčiću, koji iz okreta pucao pored gola. Jadranov slobodni udarac četiri minute kasnije završio je u korneru, najviši u skoku bio je netko od domaćih igrača te otklonio opasnost. Brdar je u 16. minuti ubacio za Matkovića, koji je lijepo spustio loptu, no nije se dobro namjestio za udarac te je lopta završila iza gola.


U 23. minuti skočilo je stotinjak gledatelja, Prtenjača je s vrha kaznenog prostora na desnoj strani poslao loptu skroz lijevo za Brekala, koji je pogodio samo vanjsku stranu mreže. No, pritisak domaćina konačno je urodio plodom u 26. minuti, Pilčić je s 30-tak metara krenuo s loptom prema golu i sjajno poslužio Prtenjaču, koji je dotrčao iz drugog plana i pogodio zasluženih 1:0.


U 43. minuti Prtenjača je ukrao jednu loptu Ereizu, provukao je znalački do Pilčića, Pavlić je obranio, a zatim je odbijenu loptu Matković poslao u vratnicu. U prvih pet minuta drugog dijela Babićev udarac, Pavlić je odbio u korner, a zatim je još jednom sijevnuo Pilčić škaricama, no neuspješno.


Preokret


Nervoza na terenu jačala je sudačkim cjepkanjem igre, ali i brojnim prilikama koje Grobničani nisu uspjeli okruniti pogotkom. U tri navrata Prtenjača je bio srušen u kaznenom prostoru, sudac se niti jednom nije oglasio, ali na uzastopne prigovore s klupe pokazao je žuti karton rezervnom vrataru Sroku. Pilčić je pokušao iz okreta u 58. minuti, a zatim iz daljine, ali neuspješno.


U 71. minuti Sumić je donio gostima izjednačenje, nakon što je Golić zakasnio. U posljednjih 20 minuta domaća se nervoza još više povećala, ali lopta nije htjela u gol, čak ni atraktivnim potezom Pilčića u 80. minuti, škaricama sa 14 metara.