Prva HNL

GORICA – RIJEKA 3:4 KRAJ! Riječani se vratili na prvo mjesto HNL-a nakon lude utakmice u Velikoj Gorici!

Portal Novilist.hr

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Riječani su se uspjeli izvući na kraju i uzeti sva tri boda u ludnici od utakmice. Crveni karton, dva penala, dva pogotka u samoj završnici utakmice...



RIJEKA Nogometaši Rijeke nastavljaju s gostujućim ogledima. Nakon Kup susreta u Pitomači, danas u sklopu 10. kola Prve HNL gostuju kod Gorice.


Riječanima treba pobjeda kako bi se na zgusnutom gornjem dijelu ljestvice bodovno izjednačili s Osijekom i zapravo ponovo preuzeli prvo mjesto jer već sada imaju bolju gol-razliku od momčadi Nenada Bjelice. Bijeli imaju i utakmicu manje, dok je Dinamo na dvije utakmice manje sa 19 bodova. Za vrat puše i Hajduk koji ima tek bod manje od Rijeke, a danas igra protiv Lokomotive.


Goran Tomić danas neće moći računati na duže ozlijeđene Galovića i Labrovića, dok su pod upitnikom Pavičić, Drmić i Vukčević.




Stigli su službeni sastavi. Iznenađenje je što nema Prskala u prvih 11, već će na vratima biti Zlomislić. Također, iako je prema najavama Drmića trebao zamijeniti Obregon, trener Rijeke je ipak odlučio krenuti s ganskim dvojcem Ampemom i Abassom, kao i Murićem i Vučkićem. Vjerojatno će Abass preuzeti ulogu špice, iza kojeg će onda biti Vučkić, dok će Murić i Ampem biti na krilima. Druga mogućnost je da će Ampem i Abass zajedno biti u vrhu napada u formaciji 4-4-2.


Foto galerija: Prva HNL: Gorica - Rijeka Foto: Davor Kovačević



90+6. minuta KRAJ! Riječani su se uspjeli izvući na kraju i uzeti sva tri boda u ludnici od utakmice. Crveni karton, dva penala, dva pogotka u samoj završnici utakmice…


90+5. minuta Sudac je išao pogledati snimku zbog mogućeg penala za Goricu, ali on ipak nije dosuđen.


90+1. minuta GOOOOL! Nevjerojatno, Abass je pucao, obranio vratar Gorice, lopta se odbila do Pavičića koji poentira za još jedno vodstvo!


90. minuta GOL! Gorica je izjednačila, Fruk je strijelac!


85. minuta Bez nekih prilika u završnici utakmice, Riječani drže loptu u svojim nogama, ali ne žele srljati.


67. minuta Prince je sjajno tukao, ali je lopta završila u bloku!


58. minuta GOOOOL! Murić je strijelac s bijele točke!


58. minuta PENAL ZA RIJEKU! Doka je igrao rukom u šesnaestercu.


52. minuta Kakav udarac Murića iz slobodnjaka! Sjajnom obranom vratar Gorice je spasio svoju momčad.


51. minuta Crveni karton za Delfija! Srušio je Selahija koji se sjurio s loptom prema golu Gorice, slobodni udarac za Rijeku.


46. minuta GOOOL! Selahi je zabio nakon povratne lopte, odlična akcija Bijelih na samome startu drugoga dijela.


46. minuta Krenuo je drugi dio, Tomić je uveo Vukčevića umjesto Tomečaka.


45+3. minuta GOL! Dieye je pucao ravno u Zlomislića, lopta se odbila do Marjanovića koji poentira za novo vodstvo Gorice. VAR je provjeravao radi li se o zaleđu, ali čini se da ga ipak nije bilo.


43. minuta GOOOL! Samo pola minute ranije Goričani su po treći put u prvom dijelu pogodili okvir gola i Rijeka se spasila. Ali u sljedećem napadu Rijeke Tomečak je sjajno ubacio s desne strane prema Abassu koji glavom poentira za izjednačenje.


35. minuta Još jednom se tresla greda Zlomislića.. Kakve su sada prilike propustili Goričani. Prvo su Delfi i Dieye pucali, ali je vratar Zlomislić obranio obje prilike, potom je lopta došla do Lovrića koji pogađa gredu. I nakon toga je bilo opasno u šesnaestercu, na kraju je Abass uklizao igraču Gorice, a Smolčić uzeo loptu.


33. minuta Prohujala je lopta Lovrića sada pored vratnice.


14. minuta Velika prilika Gorice, a Rijeku ponovo spašava Smolčić, koji je sada blokirao udarac Delfija u šesnaestercu Rijeke.


12. minuta GOL! Lovrić je uspješno realizirao jedanaesterac.


11. minuta PENAL ZA GORICU! Sudac je nakon VAR intervencije otišao pogledati snimku i odlučio kako će domaći dobiti jedanaesterac. Krešić je nagazio igrača Gorice.


9. minuta Malo je nedostajalo da Goričani sada postignu pogodak. Dieye je prvo pogodio gredu, a potom je Smolčić blokirao drugi udarac.


3. minuta Delfi je odlučio sve sam napraviti, umjesto da je uposlio nekoga od svojih suigrača. Na kraju su Riječani blokirali njegov udarac.


1.minuta Krenuo je susret u Velikoj Gorici.


GORICA – RIJEKA 3:4


Gradski stadion. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Strijelci: 1:0 Lovrić (12′-pen), 1:1 Abass (43′), 2:1 Marjanović (45+3′), 2:2 Selahi (46′), 2:3 Murić (58′-pen), 3:3 Fruk (90′), 3:4 Pavičić (90+1′). Žuti karton: Krešić, Murić, Bušnja (Rijeka), Mitrović, Lovrić, Pršir, Babec, Doka (Gorica). Crveni karton: Delfi (Gorica).


GORICA (4-2-3-1): Banić, Doka (od 71′ Dvorneković), Marjanović, Babec, Mitrović, Pršir (od 71′ Junior), Sarić, Delfi, Keita, Lovrić (od 83′ Fruk), Dieye (od 71′ Stojanovski).


RIJEKA (4-2-3-1): Zlomislić, Tomečak (od 46′ Vukčević), Escoval, Krešić, Smolčić, Gnezda Čerin, Selahi (od 80′ Pavičić), Murić (od 83′ Bušnja), Vučkić (od 80′ Obregon), Ampem, Abass.



Standings provided by SofaScore LiveScore