PRVA HNL

Gorica nadigrala Istru i zadržala priključak s vodećima, Lovrić zabio predivan pogodak iz slobodnog udarca

Hina

Kristijan Lovrić/Foto: PIXSELL

Kristijan Lovrić/Foto: PIXSELL

Gorica je povela golovima Kristijana Lovrića i Matara Dieyea, dok je strijelac za utješni pogodak domaćina bio Hassane Bande u sudačkoj nadoknadi.



PULA U susretu 3. kola Prve HNL nogometaši Gorice u subotu su u gostima svladali Istru sa 2-1 (1-0) golovima Kristijana Lovrića (19) i Matara Dieyea (68), dok je strijelac za domaćine bio napadač iz Burkine Faso Hassane Bande u sudačkoj nadoknadi (90+3).


Gorica je povela u 19. minuti iz slobodnog udaraca sa 25 metara, kojeg je je odlično izveo Kristijan Lovrić. Na 2-0 povisio je senegalski napadač Matar Dieye u 68. minuti. Tome je prethodila akcija po desnom krilu u kojoj je Nigerijac Musa Muhammed dugom loptom pronašao Dvornekovića, a on je uputio prizemni centaršut na kojeg je natrčao Dieye i iz neposredne blizine zatresao mrežu.


Imala je Gorica još dobrih prilika. U 5. minuti je Matar Dieye s  pet metara  pucao preko gola, a u 47. udarac Kristijana Lovrića sa deset metara iskosa obranio je golman Istre Lučić.




Istra, koja je imala jednu priliku u prvom poluvremenu, uspjela je postići utješni pogodak preko Hassana Bandea u sudačkoj nadoknati (90+3).


Gorica je na četvrtom mjestu sa šest bodova, a Istra 1961 je sedma sa tri boda.



Standings provided by SofaScore LiveScore