Zajednički dogovor

Gennaro Gattuso više nije trener Fiorentine, otišao je iz kluba nakon samo 20 dana

Hina

Gennaro Gattuso/Foto REUTERS

Gennaro Gattuso/Foto REUTERS

Prema pisanju talijanskih medija, posljednjih nekoliko dana odnosi su postali napeti zbog strategije koju treba provesti i sredstava koje treba uložiti za nova pojačanja.FIRENCA Gennaro Gattuso neće biti trener Fiorentine, objavio je toskanski klub u četvrtak, samo tri tjedna nakon što ga je imenovao trenerom.


“Fiorentina i Rino Gattuso su zajedničkim dogovorom odlučili da neće nastaviti preliminarne pregovore i da neće zajedno početi sljedeću sezonu”, objavile su Viole u priopćenju.


Prema pisanju talijanskih medija, posljednjih nekoliko dana odnosi su postali napeti zbog strategije koju treba provesti i sredstava koje treba uložiti za nova pojačanja.  Fiorentina, vlasništvo američkog poslovnog čovjeka talijanskog podrijetla Rocca Commissa, ističe kako ” je odmah krenula u potragu za novim trenerom koji bi vodio klub prema rezultatima koje on i grad zaslužuju”.
Gattuso (43) je 25. svibnja imneovan trenerom Fiorentina za sljedeće dvije sezone, manje od 48 sati nakon što je napustio Napoli.


Dužnost je službeno trebao preuzeti 1. srpnja.


Sky Sport je u srijedu naveo nekoiko imena koji bi mogli sjesti na klupu Fiorentine nakon njenog razlaza s Gattusom, a to su Francuz Rudi Garcia te Talijani Andrea Pirlo i Claudio Ranieri.