Palikuča i Oriolik

Generalni menadžer Rijeke svoje je prve nogometne korake napravio u Orioliku: “Cijela se zajednica veseli toj utakmici”

Portal Novilist.hr

Robert Palikuča

Robert Palikuča

Uvijek sam se vraćao u Oriovac, barem nekoliko puta godišnje. Nalazio se s prijateljima, imam tu članove obitelji... I zato je ovo gostovanje s Rijekom za mene posebno - rekao je Palikuča



RIJEKA Sutrašnje gostovanje Rijeke u Oriovcu, u sklopu osmine finala Kupa, bit će posebno za Roberta Palikuču. Generalni menadžer Bijelih svoje je djetinjstvo proveo u tom mjestu, a u Orioliku napravio prve nogometne korake.


– Uvijek sam se vraćao u Oriovac, barem nekoliko puta godišnje. Nalazio se s prijateljima, imam tu članove obitelji… I zato je ovo gostovanje s Rijekom za mene posebno – rekao je Palikuča.


– Kad smo izvukli Oriolik na ždrijebu Kupa odmah su počele stizati poruke iz Oriovca, uprave kluba kojeg vode moji prijatelji i bivši suigrači. Nakon toga počele su stizati i poruke od drugih ljudi, poznanika iz Oriovca i cijela zajednica se jako veseli toj utakmici. Kako bi oni rekli, da su me prije pet godina pitali hoću li imati prilike gostovati s nekim klubom u Oriovcu u službenoj utakmici, nitko ne bi rekao da postoji i najmanja mogućnost da će se to dogoditi.




Palikuča je u NK Oriolik započeo svoju nogometnu karijeru.


– Nogomet sam počeo trenirati u Orioliku, imali smo jednu odličnu generaciju. Nastavnik tjelesnog odgoja u školi postao je naš trener u najmlađim generacijama u klubu. On je to odlično posložio i dao nam priliku da se razvijamo. Znali smo prije prvog jutranjeg sata u školi trenirati u dvorani. Nakon škole smo zatim trenirali u NK Oriolik i napravio je sve da nam pruži mogućnost da puno treniramo i radimo. To je za nas bilo sjajno, napravio je uvjete da se ozbiljo može raditi i mi smo uživali u tome – zaključio je Palikuča.