Trener Evertona

Frank Lampard oduševljen nakon ostanka u Premiershipu: “Ovo je jedan od najvećih trenutaka u mojoj karijeri”

Hina

Frank Lampard/Foto REUTERS

Frank Lampard/Foto REUTERS

Imao sam nevjerojatne trenutke u karijeri, posebno u redovima Chelseaja, ali kada osjetite očaj ispadanja iz lige, to je drugačije. Gubite utakmice, borite se da nešto napravite i onda izgubite još jednu utakmicu, kaže Lampard



LIVERPOOL Pobjedom protiv Crystal Palacea sa 3-2 u odgođenom susretu 33. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton je kolo prije kraja prvenstva osigurao premierligaški status.


Everton je do jedne od najvažnijih pobjeda posljednjih godina došao velikim preokretom nakon što su gosti na poluvremenu vodili sa 2-0.


“Ovo je bio jedan od najvećih trenutaka u mom nogometnom životu i karijeri,” kazao je za BBC Sport oduševljeni menadžer Evertona Frank Lampard.




Lampard je uživao u zvjezdanoj igračkoj karijeri, u kojoj je upisao 106 nastupa za Englesku i nastupio na tri Svjetska prvenstva. Na klupskoj razini, Lampard je u dresu Chelsea osvojio 13 trofeja, uključujući tri naslova u Premier ligi i jednu Ligu prvaka.


“Imao sam nevjerojatne trenutke u karijeri, posebno u redovima Chelseaja, ali kada osjetite očaj ispadanja iz lige, to je drugačije. Gubite utakmice, borite se da nešto napravite i onda izgubite još jednu utakmicu. No, ovo je bila posebna noć za Everton,” dodao je.


Lampard je preuzeo Everton koncem siječnja i u 20 susreta ostvario je osam pobjeda, 10 poraza i dva remija.


“Došao sam ovdje prije tri i pol mjeseca pokušavaju utjecati na stvari i dobiti reakciju od igrača. Ovaj klub je poseban, duh kluba je poseban i ponosan sam što sam ove noći bio menadžer Evertona. Bitke za ispadanje su teške i iskustvo su same po sebi. Navijači su bili fantastični, bili su uz nas i kada smo gubili 0-2. Atmosfera je bila fantastična, igrači su reagirali i stvorili smo posebnu noć u povijesti Evertona,” kazao je.


Everton kolo prije kraja ima nedostižna četiri boda više od Leeds Uniteda na 18. mjestu, dok su Watford i Norwich već drugoligaši.


Sada je jasno kako će posljednji putnik u niži rang biti Leeds United ili Burnley koji u zadnjih 90 minurta sezone ulaze bodovno izjednačeni (35), no Burnely ima bitno bolju razliku pogodaka.


U posljednjem kolu Leeds gostuje kod Brentforda, a Burnley će kod kuće ugostiti Newcastle United. Everton će pak bez stresa na noge Arsenalu.