Ružni uzvici

FIFA kaznila Mađarski nogometni savez zbog rasističkih incidenata na utakmici protiv Engleza

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Utakmicu je dobila Engleska sa 4-0, a britanski su mediji izvještavali o rasističkim uzvicima, oponašanju majmunskog glasanja koji su bili upućeni veznjaku Judeu Bellinghamu i napadaču Raheemu Sterlingu



ZUERICH FIFA je u utorak donijela kaznila Mađarski nogometni savez (MLSZ) jednom utakmicom iza zatvorenih vrata i novčanom kaznom od 200.000 švicarskih franaka zbog “rasističkih incidenata” na kvalifikacijskoj utakmici za SP 2022. protiv Engleske početkom rujna u Budimpešti.


Utakmicu je dobila Engleska sa 4-0, a britanski su mediji izvještavali o rasističkim uzvicima, oponašanju majmunskog glasanja koji su bili upućeni veznjaku Judeu Bellinghamu i napadaču Raheemu Sterlingu.


“Nakon analize svih okolnosti slučaja, posebno ozbiljnost incidenata (rasističke riječi i djela, bacanje predmeta, pirotehnika, blokiranje stepenica), Disciplinski odbor odlučio je da će MLSZ svoje sljedeće dvije domaće utakmice u FIFA-inom natjecanju igrati bez gledatelja, s tim da se kazna za drugu utakmicu odnosi na uvjetno razdoblje od dvije godine”, navodi se u priopćenju FIFA-e.




Mađarsku sljedeću kvalifikacijsku utakmicu za SP 2022. igra protiv Albanije 9. listopada.