NBA

Fenomenalni Damian Lillard ubacio Pelicansima okruglih 50, Bogdanović solidan u pobjedi Jazza

Luka Medak

Damian Lillard (Portland Trail Blazers)/Foto REUTERS

Damian Lillard (Portland Trail Blazers)/Foto REUTERS

Utakmica je bila sva u znaku Damiana Lillarda, koji je završio susret s čak 50 poena, od čega ključna dva s linije slobodnih bacanja 1,2 sekunde prije kraja.



RIJEKA U srijedu navečer odigrano je sedam NBA utakmica, ali posebno se ističe fenomenalna partija Damiana Lillarda u pobjedi Portland Trailblazersa nad New Orleans Pelicansima.


Prošle sezone su Pelicansi pobijedili sva četiri međusobna ogleda, no ne i ovaj put. Utakmica je bila sva u znaku Damiana Lillarda, koji je završio susret s čak 50 poena, od čega ključna dva s linije slobodnih bacanja 1,2 sekunde prije kraja. Uostalom, s linije je bio savršen, pogodio je svih 18 slobodnih bacanja, a fenomenalnom učinku dodao i šest skokova te 10 asistencija.


Ovo je Lillardova peta utakmica u sezoni s najmanje 40 koševa, u čemu predvodi ligu. Osim toga, “Dame” je ovom utakmicom prešao 16.000 koševa i 4.000 asistencija u karijeri te postao samo jedan od još trojice koji je to uspio u prvih devet sezona, a to su Oscar Robertson, Larry Bird i LeBron James.




S druge strane najbolji su bili Brandon Ingram i Zion Williamson s 30, odnosno 28 koševa, no nitko nije mogao zaustaviti Lillarda.


Ove momčadi ponovno međusobno igraju u četvrtak, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će Pelicansi odgovoriti.


Vrlo blizu Lillardovih 50 bio je i Zach LaVine u pobjedi Chicago Bullsa nad Oklahoma City Thunderom. U samo pola sata igre LaVine je ubacio 40 poena, uključujući sedam trica.


Od hrvatskih igrača na teren je izašao jedino Bojan Bogdanović, koji je u pobjedi Utah Jazza nad Boston Celticsima ubacio 12 poena uz šest skokova i dvije asistencije.


Rezultati:


Boston – Utah 109:117
Houston – Atlanta 107:119
Miami – Cleveland 113:98
Philadelphia – New York 99:96
Chicago – Oklahoma City 123:102
Portland – New Orleans 125:124
LA Lakers – Minnesota 137:121