NBA

Fenomenalni Babo nosio je svoje Jazzere do nove pobjede, Zubac vrlo dobar u porazu Clippersa

Luka Medak

Bojan Bogdanović/Foto REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto REUTERS

"Babo" je zabio 31 koš i čak sedam trica od Jazzovih 26, što im je rekord franšize, a Ivica Zubac je ubilježio 14 koševa i šest skokova.



RIJEKA Utah Jazz igra fenomenalnu košarku i sinoć su produžili novi niz, odnosno ostvarili 14. pobjedu u 15 utakmica. Prvo ime Jazzera bio je naš Bojan Bogdanović, koji je zabio 31 koš i čak sedam trica od Jazzovih 26, što im je rekord franšize.


“Babo” je tom učinku dodao i sedam skokova te pet asistencija, a nije imao niti jednu izgubljenu loptu. Uz njega je najbolji bio Donovan Mitchell s 30 koševa i pet asistencija, dok je na suprotnoj strani Hornetse predvodio “rookie” LaMelo Ball s 34 koša, što mu je rekord sezone i mlade karijere, ali to nije bilo dovoljno.


Los Angeles Clippersi poraženi su na domaćem terenu od Boston Celticsa na krilima Jaysona Tatuma, koji je ubacio 34 poena uz sedam skokova. Clippersi su igrali bez Paula Georgea i momčad iz Bostona to je odmah iskoristila. Hrvatski centar Ivica Zubac odigrao je vrlo dobru utakmicu s 14 koševa i šest skokova.




Kod kuće su poraženi i Brooklyn Netsi od Toronto Raptorsa u vrlo bizarnoj utakmici. Naime, Kevinu Durantu do početka utakmice nije bilo dozvoljeno da igra zbog COVID-protokola, pa je krenuo s klupe prvi put u 867 utakmica NBA karijere. No, igrao je samo 19 minuta jer je u trećoj četvrtini morao ponovno napustiti teren zbog saznanja lige da je bio u kontaktu s COVID-pozitivnom osobom.


Ni James Harden (17) ni Kyrie Irving (15) nisu uspjeli ubaciti više od 20 poena, a bez glavnog strijelca i s tako lošom utakmicom nisu imali previše izgleda. Kod Raptorsa je najbolji bio Pascal Siakam s 33 koša i 11 skokova, a dodao je i šest asistencija.


Od hrvatskih igrača još je trebao igrati i Dario Šarić jer je konačno odradio COVID-protokol, ali na treningu je ozlijedio gležanj i bio je ponovno prisiljen utakmicu promatrati s klupe.


Rezultati:


Indiana – New Orleans 113:114
Orlando – Chicago 123:129
Brooklyn – Toronto 117:123
Cleveland – Milwaukee 105:123
Charlotte – Utah 121:138
Miami – Washington 122:95
Oklahoma – Minnesota 103:106
Phoenix – Detroit 109:92
LA Clippers – Boston 115:119