LIGA PRVAKA

Favoriti opravdali svoje uloge: Real Madrid i Manchester City uvjerljivim pobjedama do četvrtfinala

Denis Frančišković

NAJVIŠE PLAĆE - Real Madrid/Foto: REUTERS

NAJVIŠE PLAĆE - Real Madrid/Foto: REUTERS

Englezi i Španjolci kapital iz prvih utakmica oplodili za prolaz već u prvom poluvremenu, a Luka Modrić se našao u ulozi asistenta jednog pogotka.



RIJEKA Nogometaši Manchester Cityja i Real Madrida opravdali su uloge favorita i oplodili kapital iz prvih utakmica protiv Borussije M’gladbach (2:0) odnosno Atalante (1:0) te se plasirali u četvrtfinale elitnog natjecanja Starog kontinenta.


“Građani” su glavninu posla obavili u prvom ogledu, večeras to sve samo potvrdili na startu u šest minuta razmaka kada su zabili dva gola. U otvorenoj utakmici Nijemci su dobro parirali, ali domaćini zabijali te za manje od dvadeset minuta ugasili njihove nade. Prvo je (12′) De Bruyne s 18 metara efektno zakucao loptu u gornji lijevi kut, potom nakon kontre Gundogan sam izašao ispred vratara Sommera i rutinski poentirao.


U drugoj utakmici “Kraljevi” su prolaz potvrdili nakon sjajnog, nesebičnog poteza Luke Modrića. Real je u prvom poluvremenu nastojao što više umrtviti igru i pas igrom razbiti presing Talijana. Ključan trenutak dogodio se u 34. minuti, vratar Sportiello je loše izbio loptu koja je došla do Modrića, a on još bolje asistirao za usamljenog Benzemu. Njemu nije bilo teško nakon sjajnog proigravanja postići 70. gol u Ligi prvaka, osmi u posljednjih osam utakmica.




U nastavku prolaz je potvrdio Ramos s “bijele točke” nakon što je Toloi srušio Juniora Viniciusa.


Sutra (21 h): Chelsea – Atletico Madrid (1:0), Bayern – Lazio (4:1).