NBA

Fantastični 20-godišnjak s 50 poena srušio Milwaukee Buckse, Curryjevih 37 nedovoljno za slavlje kod Wolvesa

Luka Medak

Kevin Porter Jr./Foto: REUTERS

Kevin Porter Jr./Foto: REUTERS

Rocketsi su prekinuli niz od pet poraza, a Kevin Porter Jr. ubacio je čak 50 poena, od kojih 32 u drugom poluvremenu i 17 u posljednjoj četvrtini. Golden State Warriorsi poraženi su kod Minnesota Timberwolvesa unatoč 37 poena Stepha Curryja



RIJEKA Najveće NBA iznenađenje u četvrtak navečer bila je pobjeda Houston Rocketsa nad Milwaukee Bucksima. Momčad s najlošijim omjerom lige na krilima fenomenalnog 20-godišnjaka Kevina Portera upisala je tek svoju 16. pobjedu u 63 utakmice protiv na Istoku trećih Bucksa.


Rocketsi su prekinuli niz od pet poraza, a Kevin Porter Jr. ubacio je čak 50 poena, od kojih 32 u drugom poluvremenu i 17 u posljednjoj četvrtini. Ovim performansom je nadmašio svoj prijašnji rekord karijere za čak 20 poena, a pridružio se LeBronu Jamesu, Brandonu Jenningsu i Devinu Bookeru kao jedinima koji su zabili najmanje 50 poena prije 21. rođendana.


Rocketsi su gubili najviše 17 razlike u ovoj utakmici, ali na krilima Portera i odličnom realizacijom trica uspjeli su se i vratiti i preokrenuti rezultat u svoju korist. Houston je pogodio čak 25 trica iz 46 pokušaja te je s 54,3 % realizacije postavio rekord sezone.




Otegotna okolnost za Buckse bila je ozljeda Giannisa Antetokounmpa, koji je igrao samo 46 sekundi prije nego li je stao na stopalo Kellyja Olynyka te izvrnuo već ranije “načeti” gležanj. Nakon toga je napustio teren i do kraja utakmice bio prisiljen gledati s klupe kako se njegova momčad raspada pod kišom trica.


Osim Portera koji je uz 50 poena upisao i 11 asistencija, za Rocketse je bio raspoložen i Christian Wood s 31 poenom i devet skokova, dok je poražene Buckse predvodio Kris Middleton s 33 poena i osam asistencija.


Golden State Warriorsi poraženi su kod Minnesota Timberwolvesa unatoč još jednoj sjajnoj večeri Stepha Curryja. Iako je krenuo nešto sporije, Curry je završio susret s 37 poena, šest skokova i osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno.


U posljednjoj četvrtini susreta “rookie” Anthony Edwards zabio je 18 od svojih 25 poena te nosio svoju momčad do pobjede, a pola koša više zabio je Ricky Rubio. Karl-Anthony Towns završio je susret s 22 poena, 11 skokova i sedam asistencija.


Rezultati:


Detroit – Dallas 105:115
Indiana – Brooklyn 113:130
Houston – Milwaukee 143:136
Minnesota – Golden State 126:114
Denver – Toronto 121:111
Oklahoma City – New Orleans 95:109