Grci ili Irci

Evo tko čeka Rijeku u play-offu Konferencijske lige. PAOK je u svibnju osvojio grčki Kup pobjedom nad Olympiakosom

Portal Novilist.hr

Foto PAOK, Twitter

Foto PAOK, Twitter

PAOK je i po vrijednosti momčadi drugi u Grčkoj, Transfermarkt procjenjuje da vrijedi 65.08 milijuna eura, dok Rijeka vrijedi oko 21 milijun eura. Najvrijedniji igrač im je lijevo krilo Christos Tzolis (12 milijuna eura), inače i grčki reprezentativac...



RIJEKA Nogometaši Rijeke, ukoliko prođu škotski Hibernian u trećem pretkolu Konferencijske lige, ostat će na korak do ulaska u grupnu fazu novog UEFA-inog natjecanja. A na toj zadnjoj prepreci će ih čekati grčki PAOK ili irski Bohemian.


Grci će u susretu protiv Iraca biti veliki favoriti. PAOK je aktualni grčki doprvak, koji je prošle sezone osvojio grčki Kup pobjedom 2:1 u finalu nad prvakom Olympiakosom. U prvenstvu su se do samoga kraja borili za drugo mjesto, na kraju su imali tri boda više od Arisa i četiri od AEK-a. Prvak Olympiakos je uvjerljivo osvojio prvenstvo s 26 bodova više od Rijekinog mogućeg protivnika.


PAOK je i po vrijednosti momčadi drugi u Grčkoj, Transfermarkt procjenjuje da vrijedi 65.08 milijuna eura, dok Rijeka vrijedi oko 21 milijun eura. Najvrijedniji igrač im je lijevo krilo Christos Tzolis (12 milijuna eura), inače i grčki reprezentativac, dok je na drugome mjestu trenutno ozlijeđeni islandski stoper Ingason, koji vrijedi šest milijuna eura. Grcima sezona još uvijek nije počela te su dosad odigrali tek prijateljske utakmice pobijedivši Feyenoord, Heracles, Charleoi i Volos, dok su minimalni poraz upisali tek od nizozemskog PSV-a.




Irski Bohemian pak u svojem kadru ima samo irske i škotske igrače. Najviše vrijede, po 150 tisuća eura, Irci Kelly, Tierney te Devoy. Vrijednost kluba procjenjuje se na 1.42 milijuna eura te se trenutno u irskoj Premijer ligi nakon odigranih 20 kola nalaze na četvrtom mjestu s 31 bodom.