Čolak u formi

Europski mediji hvale bivšeg napadača Rijeke: “Trebaju mu postaviti spomenik”

Portal Novilist.hr

Antonio Čolak u dresu Malmöa/Foto: REUTERS

Antonio Čolak u dresu Malmöa/Foto: REUTERS

Čolak ove sezone briljira za švedski Malmö. U šest kvalifikacijskih utakmica Lige prvaka zabio je čak pet golova, dok je sedam golova upisao u 12 prvenstvenih nastupa.



RIJEKA Bivši napadač Rijeke Antonio Mirko Čolak glavna je nogometna vijest dana nakon odlične partije u uzvratu trećeg pretkola Lige prvaka, u kojem je njegov Malmö izbacio škotske Rangerse.


Hrvatski je napadač zabio dva pogotka u razmaku od pet minuta, unatoč tome što je njegov klub imao igrača manje. Golovima Čolaka Šveđani su preokrenuli rezultat i na kraju došli do još jedne pobjede te s ukupnih 4:2 prošli u play-off Lige prvaka. Hrvata su krenuli hvaliti mnogobrojni europski mediji, a posebno se na njegovu ulogu na terenu osvrnuo najpopularniji španjolski list Marca.


– Hrvatu Čolaku, autoru dva pogotka na utakmici odigranoj u Glasgowu, morat će postaviti spomenik na ulazu u stadion u Malmöu jer je on bio svjetionik svoje momčadi tijekom cijele utakmice – napisala je španjolska Marca.




Hrvatski je napadač iz Rijeke prvo prešao u grčki PAOK u rujnu 2020. godine, ali se ondje nije najbolje snašao te je šest mjeseci uskočio u dres švedskog Malmöa. Od onda Čolak briljira na terenu. U šest kvalifikacijskih utakmica Lige prvaka zabio je čak pet golova, dok je sedam golova upisao u 12 prvenstvenih nastupa.